Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в началото на днешните тристранни

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в началото на днешните тристранни
Коментари Харесай

Израел, САЩ и Русия искат всички чужди сили да напуснат Сирия, обяви Нетаняху

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи при започване на днешните тристранни договаряния сред Съединени американски щати, Русия и Израел в Ерусалим, че трите страни споделят обща цел, а тя е " всички непознати сили, влезнали в Сирия след 2011 година (годината на началото на гражданската война) ", да изоставен страната, съобщи ДПА.

Думите на Нетаняху, представени от Българска телеграфна агенция, следват изявления във авторитетно арабскоезично издание този месец, съгласно което американски и израелски представители ще предложат на Москва договорка за Сирия.

" И тримата бихме желали да забележим мирна, постоянна и сигурна Сирия ", сподели Нетаняху при започване на невижданата среща на високо ниво.

Изтеглянето на непознатите сили е метод тази цел да бъде реализирана, съобщи той и добави, че това ще е добре за Русия, добре за Съединени американски щати, добре за Израел и добре за Сирия. Нетаняху загатна, че " Израел е работил стотици пъти, с цел да попречи на Иран да се окопае военно в Сирия, до момента в който в това време интензивно и намерено приканва и работи за унищожаването на Израел ". Той добави, че Израел е работил, с цел да " попречи на Иран да доставя все по-усъвършенствани оръжия на " Хизбула " и да открие втори фронт (срещу Израел) на север, откъм Голанските възвишения ".

Американският консултант по националната сигурност Джон Болтън назова Иран " източник на неприязън и експанзия " в Близкия изток. Съединени американски щати и Израел са твърди съперници на Иран, само че Русия и Иран са стратегически съдружници, отбелязва ДПА.

Секретарят на съветския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев съобщи, че Русия е сътрудник на Иран, само че добави, че също по този начин схваща и позициите на Израел. Русия съумява да поддържа тесни връзки както с Иран, по този начин и с Израел. Патрушев съобщи, че Иран е сътрудник на Русия в битката против тероризма в Сирия. " Много е значимо да чуем по какъв начин всяка от страните прави оценка обстановката ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР