Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Иран е преминал червена

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Иран е преминал червена
Коментари Харесай

Нетаняху: Иран премина червена линия, ще ударим стократно повече всички, които ни нападат

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Иран е минал алена линия, като е изстрелял, съгласно Нетаняху, ракети от Сирия по окупираната от Израел част от Голанските възвишения , съобщи Франс прес. Този ракетен обстрел, чийто генезис още не е доказан, бе последван от израелски удари по ирански позиции в Сирия.
 
Нетаняху посочи, че никоя от ракетите не е достигнала Израел.

 
" Водим продължителна борба. Целта ни е ясна: няма да допуснем Иран да се откри военно в Сирия ", написа Нетаняху в Туитър в първата си обществена реакция след десетките израелски въздушни удари тази заран по обекти в Сирия.
 
" Ще ударим многократно повече всички, които ни атакуват . И ще действаме против тези, които се готвят да ни атакуван преди да са го създали. Това сме правили и това ще продължаваме да вършим ", съобщи Нетаняху.

 
Междувременно С АЩ осъдиха " провокативните ракетни офанзиви " на Иран от сирийска територия и поддържаха правото на Израел да се пази, съобщи Ройтерс.
 
" Разполагането в Сирия на ракетни системи на иранския режим, ориентирани против Израел, е недопустимо и съставлява доста рисково развиване за целия Близък изток ", разгласи Белият дом.
 
В изказването се показва, че иранският Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война " носи цялостна отговорност за последствията от безразсъдните си дейности ".

 
Р усия от своя страна приканва Израел и Иран да проявят въздържаност в опълчването си и да разрешат спора си само по дипломатически път. Това сподели на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.
 
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани в изказване за " неотложно преустановяване на всички враждебни дейности и провокации, с цел да се избегне нов спор " в Близкия изток след израелско-иранската ескалация на сирийска територия.

Гутериш изиска и от Съвета за сигурност да продължи интензивно да работи по сирийския въпрос за реализиране на политическо решение.

 
До момента никоя от 15-те страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не е поискала изключително заседани е поради невижданата военна ескалация сред Израел и Иран.
 
Постоянният представител на Израел Дани Данон, чиято страна не е член на Съвета за сигурност, заяви, че е изпратил писма до Съвета и до генералния секретар с искане " да осъдят деянията на експанзия на Иран ", както и да изискат от Иран " евакуиране на военното му наличие в Сирия ".
 
През миналата нощ Израел нанесе десетки въздушни удари по обекти в Сирия, показани като ирански позиции. Израел твърди, че е реагирал на ирански ракетен обстрел по частта от Голанските възвишения под негов надзор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР