Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че евреите все още са

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че евреите все още са
Коментари Харесай

Нетаняху: Евреите все още са в опасност, десетилетия след Холокоста

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че евреите към момента са в заплаха, десетилетия след Холокоста. Той сподели това през последния ден от историческото си посещаване в Литва - земя на неговите предшественици, съобщи Франс прес.

" Какво се е трансформирало за еврейския народ за 75 години? Не и опитите да бъдем унищожени, те не престават да се пробват да ни унищожат ", посочи Нетаняху пред към 300 литовци в синагогата във Вилнюс.

Той разказа в детайли новите екзистенциални закани, пред които съгласно него са изправени евреите, измежду които са Иран и ислямисткото придвижване Хамас, присъстващо в линията Газа.

Нетаняху е първият израелски министър председател, посетил Литва. Корените на Нетаняху са от Литва - родителите на майка му са живели в село Седува, в централната част на страната.

Почти всички над 200 000 литовски евреи са починали по време на немската окупация от 1941 до 1944 година.

Вчера той посети гетото във Вилнюс, където напомни, че литовските евреи са били откарани през Втората международна война отвън столицата в Панерай (Понар), където били избити и хвърлени в " ровове на гибелта ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР