Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е против възможна сделка

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е против възможна сделка
Коментари Харесай

Нетаняху обяви, че е против сделка за заложниците на всяка цена

И зраелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е срещу допустима договорка за ново прекъсване на огъня в Газа и за освобождение на заложниците " непременно ", пише The Times of Israel, представен от ДПА.

" Имаме червени линии ", посочи израелският водач, като по този метод удостовери актуалността на предходни свои изявления, че Израел няма да изтегли войските си от линията Газа и няма да освободи " хиляди терористи " от пандизите си, с цел да подсигурява договорка за заложниците.

Според израелския " Канал 12 " ръководителят на разследващата работа Мосад Давид Барнеа е уведомил в понеделник министрите от военния кабинет за главните положения на допустимо съглашение. То включва освобождението на 35 дами, ранени, заболели и възрастни заложници в границите на първа фаза, при която боевете ще бъдат спрени за пет седмици.

Впоследствие ще има още една седмица прекъсване на огъня, при която договарящите ще се опитат да освободят млади мъже и заложници, които " Хамас " назовава бойци.

По-рано американският в. " Вашингтон пост " заяви, че планът за прекъсване на огъня, който е направен в Париж, планува, че всички цивилни, държани като заложници, ще бъдат освободени по време на шестседмичното прекъсване на огъня.

Според информация на американския ежедневник в подмяна на всеки израелски пленник ще бъдат освобождавани по трима палестински пандизчии от израелски затвори. " Вашингтон пост " отбелязва, че не е ясно кои пандизчии ще бъдат освободени и кой ще дефинира това.

Към сряда вечерта палестинското ислямистко придвижване " Хамас " към момента не е реагирало на плана за съглашението за прекъсване на огъня, оповестява The Times of Israel. Очаква се " Хамас " да отговори посредством Катар.

При невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври предходната година " Хамас " отвлече към 240 души, които бяха отведени в линията Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР