Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети Белия дом следващата седмица

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще посети Белия дом следващата седмица
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху отива в Белия дом за срещи с Тръмп

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще посети Белия дом идната седмица за два дни за срещи с президента Тръмп, откакто администрацията на Тръмп се готви да показа кротичък проект за Близкия изток. Това оповестява американското издание Washington Examiner, представено от " Фокус ".
Визитата беше оповестена преди по-малко от седмица и ще включва работна среща в понеделник и президентска вечеря във вторник, съобщи представителят на Белия дом Сара Сандърс.
„ Тръмп и Нетаняху ще обсъдят общите ползи и дейности в Близкия изток “, сподели Сандърс.
Пътуването на Нетаняху във Вашингтон съответствува с проекта на администрацията на Тръмп за показване на амбициозно предложение за мир сред Израел и палестинците. Оповестяването му може да се случи още идващия месец.
Зетят и консултант на Тръмп Джаред Къшнър управлява напъните за посредничене за подписване на договорка. Къшнър съобщи предишния месец, че предлагането ще бъде разкрито след парламентарните избори в Израел на 9 април.
Къшнър има дългогодишни връзки с Нетаняху, който е изправен пред обвинявания в корупция в Израел. Според известията израелският водач е спал в детското легло на Къшнър по време на визитите в дома на татко му Чарлс Къшнър, който е бизнесмен и милиардер. Според известията Къшнър е спал в мазето, когато Нетаняху е взимал стаята му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР