Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че ще обсъди във Вашингтон

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху съобщи, че ще обсъди във Вашингтон
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще говоря с Тръмп за Голанските възвишения, Сирия и натиска върху Иран

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заяви, че ще разиска във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп изказването му за Голанските възвишения, обстановката в Сирия и по-нататъшния напън върху Иран, съобщи ТАСС.

" Ще беседвам с Тръмп за Голанските възвишения, за историческото му изказване, за Сирия, за продължаващия напън върху Иран, за спомагателните наказания, които към този момент са наложени и ще бъдат наложени (на Иран), за невижданото ниво на съдействие сред нас в сферите на сигурността и разузнаването ", съобщи Нетаняху, преди да отпътува за Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

В четвъртък Тръмп написа в Туитър, че Съединени американски щати би трябвало да признаят цялостния суверенитет на Израел над Голанските възвишения и Нетаняху същия ден назова този демарш на американския водач " историческа стъпка ", напомня организацията.

Визитата на Нетаняху в Съединени американски щати ще протече в разгара на предизборна акция в Израел. Изборите за Кнесет са планувани за 9 април. За момента партията на премиера " Ликуд " е любимец съгласно социологическите проучвания. Преди да отпътува за Съединени американски щати, Нетаняху още веднъж посочи какъв брой са значими за сигурността на Израел неговите интернационалните връзки, отбелязва ТАСС.

" Връзките ми със международни водачи - (президента на Русия Владимир) Путин, (премиера Нарендра) Моди от Индия, (президента на Бразилия Жаир) Болсонаро, който идва тук идната седмица от Бразилия, (премиера Шиндзо) Абе от Япония, управлението на Китай, с други водачи са доста значим актив за страната Израел. Обаче в никакъв случай до момента не сме имали сходна връзка сред израелски министър председател и американски президент - това е прекомерно скъп актив и е значимо той да ни служи и отсега нататък ", съобщи Нетаняху.

Премиерът на Еврейската страна ще приказва във Вашингтон пред годишната конференция на Американско-израелския комитет по публични въпроси (АЙПАК), прибавя организацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР