Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна в Делхи на първа визита

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна в Делхи на първа визита
Коментари Харесай

Нетаняху на първа визита на израелски премиер в Индия от 15 години насам

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дойде в Делхи на първа аудиенция на израелски министър председател в Индия от 15 години насам. Целта на визитата е подсилване на двустранните връзки, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Нетаняху и брачната половинка му Сара бяха посрещнати на летището в индийската столица от премиера Нарендра Моди, който предишния юли стана първият индийски водач, посетил Израел. " Визитата е мотив да се ускори съдействието с една международна мощ в региона на стопанската система, сигурността, технологиите и туризма ", сподели Нетаняху преди началото на визитата и назова индийския си сътрудник " непосредствен другар на Израел ".

Нетаняху е вторият израелски министър председател, който посещава Индия. Първият бе Ариел Шарон през 2003 година Нетаняху е придружаван от внушителна делегация, включваща представители на секторите на технологиите, селското стопанство и защитата. В навечерието на визитата обаче Индия анулира поръчка за 500 милиона $ на 8000 противотанкови ракети Спайк, създадени от израелската оръжейна компания Рафаел.

Израел е огромен снабдител на оръжейни материали за Индия в размер на към един милиард $ на година. Визитата на Нетаняху в Индия продължава до 19 януари. Днес той посети с Моди мемориал за индийските бойци, сражавали се за освобождението на Хайфа по време на Първата международна война. Днес Моди дава също по този начин вечеря в чест на Нетаняху.

По време на визитата си в Индия Нетаняху ще посети и Мумбай и ще се срещне там със звезди на индийската кинематографична промишленост. Той ще взе участие и в гала в памет на жертвите на атентатите в Мумбай, по време на които бе щурмуван еврейски център през 2008 година В нападението в еврейския център починаха един равин и брачната половинка му, както и още четирима души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР