Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи днес новото си правителство на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху представи днес новото си правителство на
Коментари Харесай

Нетаняху представи новото си правителство

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху показа през днешния ден новото си държавно управление на единството в Народното събрание , с което постави завършек на траял повече от година политически застой, съобщи Ройтерс.

По силата на съглашение за делба на властта, което Нетаняху подписа с някогашния си противник на изборите - лидера на центристката партия " Синьо и бяло " Бени Ганц, Нетаняху ще заема премиерския пост 18 месеца, след което ще го съобщи на Ганц. Докато Нетаняху оглавява държавното управление, водачът на " Синьо и бяло " ще бъде министър на защитата.

" Хората желаеха единение и ето, че го получиха ", съобщи Нетаняху пред Кнесета, базирайки се на предпочитание да се избегнат четвърти следващи избори, откакто предходните три вота, създадени в границите на година, не излъчиха безапелационен победител.

" Това е значим ден за страната Израел. Новото държавно управление беше формирано с поддръжката на огромната част от Израел и ще бъде държавно управление на всички израелци ", сподели министър председателят, представен от ДПА.

" Дойде време да се разшири израелското законодателство за селищата и да стартира нова глава в историята на ционизм а ", акцентира той в речта си за церемонията по полагане на клетва на новото държавно управление.

Със своите 36 министри новият кабинет ще е с най-широкия състав в историята на Израел.

До седмица се чака Нетаняху да се яви на съд по обвинявания в корупция, които той отхвърля, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР