Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро осъди западните лидери, включително френския

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро осъди западните лидери, включително френския
Коментари Харесай

Нетаняху осъди западните лидери заради призива за оръжейно ембарго

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху остро осъди западните водачи, в това число френския президент Еманюел Макрон, за предлагането за оръжейно ембарго на Израел, съобщи Ройтерс.

" Всички цивилизовани страни би трябвало да стоят твърдо на страната на Израел. Въпреки това президентът Макрон и някои други западни водачи в този момент приканват за оръжейно ембарго против Израел. Срам за тях ", уточни Нетаняху във видео послание.

Изявлението му идва единствено часове, откакто Макрон съобщи, че в този миг " целта " би трябвало да бъде " да се спре потокът от оръжия, подхранващи спора ".

От своя страна отговорът на Нетаняху се концентрира върху битката на Израел против Иран, " Хамас ", " Хизбула ", хутите в Йемен и шиитските милиции в Ирак и Сирия, заради което, добави той, Израел би трябвало да разчита на поддръжката на целия " цивилизован свят ".

Въпреки интернационалната рецензия, той даде обещание, че Израел ще продължи да се бие " със или без тяхната поддръжка ".

Израелският президент Исак Херцог пък съобщи, че Иран остава " непрекъсната опасност за Израел ". Изявлението му идва в навечерието на първата годишнина от офанзивата на " Хамас " против Израел на 7-и октомври 2023 година

" Това е продължаваща опасност за еврейската страна от страна на Иран и неговите поддръжници на тероризма, които са заслепени от ненавист и се стремят да унищожат нашата единствена еврейска национална страна. Това е в осезаемия боязън, неустановеност и безпокойствие за бъдещето. Всички те към момента са тук с нас ", сподели Херцог.

В послание към еврейските общности по света Херцог означи 1200-те изгубени живота и акцентира продължаващата контузия за израелската страна от заложниците, които към момента са арестувани в Газа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР