Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в сряда, че армията на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в сряда, че армията на
Коментари Харесай

Израел обкръжи дома на лидера на Хамас в Ивицата Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в сряда, че армията на страната му в този момент " обкръжава " дома на водача на " Хамас " в Ивицата Газа Яхия Синуар, оповестява Fox News.

" Снощи споделих, че нашите сили могат да доближат на всички места в Ивицата Газа. Сега те обкръжават къщата на Синуар. Така че къщата му не е неговата цитадела и той може да избяга , само че е единствено въпрос на време да го хванем ",  заяви Нетаняху във видео известие.

" Второ, оказваме напън да разгадаем визитите на Червения кръст на нашите заложници. Освен това през днешния ден приказвах още веднъж с президента на Червения кръст и споделих да се обърне към Катар, за който е потвърдено, че има въздействие върху " Хамас " и пожелаваме визити на Червения кръст при нашите заложници и, несъмнено, доставка на медикаменти за тях ", добави Нетаняху.

Наричан от Израел " Касапина на Хан Юнис " поради неговите способи на изтезания против враговете му , както израелци, по този начин и палестинци, 60-годишният Синуар е считан за виновен за клането на израелски цивилни, осъществено от хиляди бойци на Хамас на 7 октомври.

" Този човек е в полезрението ни, сподели представителят на израелските отбранителни сили подполковник Ричард Хехт пред публицисти в средата на октомври. Синуар е водачът на " Хамас " в Газа и е ходещ труп. "

Смята се, че Синуар е някъде в палестинския анклав, само че е прикрит в обширната подземна мрежа от тунели на Хамас.
 Израелската войска откри един от най-големите тайници на оръжия в Газа
Израелската войска откри един от най-големите тайници на оръжия в Газа

Боевете в южната част на Газа не престават активност

Припомняме, че по-рано израелските сили за защита оповестиха, че бойци от 460-та бронетанкова бригада и 50-ти батальон от бригада Нахал са разкрили едно от най-големите скривалища с бойни оръжия по време на интервенции в северната част на Ивицата Газа.

Тайникът, ситуиран покрай клиника и учебно заведение, съдържа стотици гранатомети, десетки противотанкови ракети, десетки експлозиви, ракети с огромен обхват, десетки гранати и няколко дрона, се споделя в изказване на армейската пресслужба.

Според чиновници на израелската войска някои от оръжията са били унищожени, а други са превозени до Израел за по-нататъшно изследване.

" Цялата инфраструктура на терора беше открита до цивилни здания, в самия център на цивилното население. Това е още едно доказателство за това какъв брой цинично терористичната организация " Хамас " употребява жителите на Ивицата Газа като живи щитове " сподели в изказване армията.
 Бенямин Нетаняху загатна, че армията на Израел остава в линията Газа
Бенямин Нетаняху загатна, че армията на Израел остава в линията Газа

Напрежение в Близкия изток

Нетаняху още веднъж съобщи, че след войната Газа би трябвало да остане под контрола на израелската войска. 

Нетаняху сподели на конференция, че линията Газа би трябвало да бъде демилитаризирана. " И единствената мощ, която може да подсигурява това, са израелските отбранителни сили. Никоя непозната мощ не може да носи отговорност за това. Не съм подготвен да затворя очи и да приема каквото и да е друго предложение ", закани се Бенямин Нетаняху.

Израелският министър председател настрана се обърна към задграничните другари на Израел, които се пробват да го тласнат към неотдавнашен завършек на войната.

" Единственият метод да сложим завършек на тази война, и то бързо, е да използваме смазваща мощ против Хамас. Съкрушителна мощ, която да го унищожи ", сподели Нетаняху.
 Турция не желае и да чуе за буферна зона в Газа
Турция не желае и да чуе за буферна зона в Газа

Според Ердоган това би било пренебрежение към палестинците

На това изказване реагира остро Турция.  Турция отхвърля проектите за основаване на следвоенна буферна зона в Газа, защото това би било пренебрежение към палестинците..

Относно желанието на Израел да преследва членове на " Хамас " и в други страни, Ердоган предизвести, че провеждането на сходна интервенция в Турция ще има " доста съществени " последствия.

" В случай че извършат сходна неточност, би трябвало да знаят, че ще платят доста висока цена за това ", посочи той.

Ердоган означи, че Турция и Катар желаят да възстановят Газа и че Турция е подготвена да работи като поръчител или да бъде хазаин на мирна конференция.

Изявленията на Нетаняху , които на няколко пъти подчертаха , че би трябвало да има палестински орган или държавно управление в Газа в следвоенния интервал.

Израел възобнови военната си атака в линията Газа с палестинската формация Хамас.

Най-малко безмилостни въздушни и наземни офанзиви против анклава от 7 октомври след трансграничната офанзива на " Хамас ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР