Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза днес, че Израел се готви

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза днес, че Израел се готви
Коментари Харесай

Израел се подготвя да излезе от ЮНЕСКО

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели през днешния ден, че Израел се готви да се отдръпна от ЮНЕСКО. Това стана няколко часа откакто Съединени американски щати оповестиха, че напущат Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета, съобщи Ройтерс.

Вашингтон упрекна организацията в антиизраелска позиция.

Израелският водач назова американското решение "смело и морално ". В публикуваното изказване се споделя, че Нетаняху е наредил на министерството на външните работи да стартира да приготвя излизането на страната от ЮНЕСКО.

Израел приветства оповестеното отдръпване на Съединени американски щати от ЮНЕСКО като начало на "нова епоха " в Организация на обединените нации и доказателство, че антиизраелските позиции на ЮНЕСКО имат последствия, съобщи Франс прес.

Франция, в чиято столица се намира централата на ЮНЕСКО и която е претендент да оглави организацията, изрази страдание за решението на Съединени американски щати и добави, че това придава "ново значение " на френската кандидатура.

"Съжаляваме за американското решение за излизане от ЮНЕСКО в миг, когато поддръжката на интернационалната общественост за тази организация е извънредно значима. При тези условия нашата кандидатура за общоприет шеф на организацията придобива ново значение ", съобщи говорителката на френското външно министерство Аниес Ромате-Еспан.

Кремъл също изрази страдание от решението на Съединени американски щати да изоставен ЮНЕСКО, съобщи ТАСС. "Печална вест ", сподели представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков.

Англия остава вярна на уговорката си към ЮНЕСКО, съобщи представител на премиера Тереза Мей, представен от Ройтерс. "Правителството е ангажирано да продължи участието си в ЮНЕСКО и да работи с други страни членки в поддръжка на значимата й работа. Отношенията на Съединени американски щати с ЮНЕСКО са двустранен въпрос ", сподели представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР