Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че последователно се е противопоставял

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че последователно се е противопоставял
Коментари Харесай

Нетаняху: Позицията на Израел за войната в Газа има широка подкрепа в САЩ

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че поредно се е противопоставял на натиска да приключи прибързано войната в линията Газа и тази позиция е имала необятна поддръжка в Съединени американски щати , която " ще ни помогне да продължим акцията до цялостна победа " над " Хамас ", съобщи Ройтерс.

(*Видеото е архивно: Израел сложи ултиматум на " Хамас " )

Той съобщи това по отношение на коментар на американския президент Джо Байдън , който предизвести, че държавното управление на твърдата десница в Израел ще загуби интернационалната си поддръжка.

В отговор Нетаняху обърна внимание на допитване, съгласно което 82% от американците са на страната на Израел, а не на " Хамас ".

Междувременно Организация на обединените нации заяви, че минимум 576 000 души в линията Газа, което се равнява на една четвърт от популацията ѝ, са на крачка от глада. Пред Съвета за сигурност почитан чиновник на международната организация предизвести, че в случай че не се вземат ограничения, всеобщият апетит може да се окаже " съвсем неминуем ".

" Ще разполагаме с малко благоприятни условия, до момента в който военните дейности не престават и до момента в който е налице риск те да се разпространят в пренаселените региони в южната част на Газа. Ето за какво ние още веднъж призоваваме за преустановяване на огъня ", съобщи Рамеш Раджасингам, шеф по координацията на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси, представен от Ройтерс.

В северната част на Газа всяко шесто дете на възраст под две години страда от остро недохранване и безсилие и на процедура всички 2,3 милиона души в палестинския анклав разчитат на " извънредно незадоволителни " хранителни помощи, с цел да оцелеят, изясни Раджасингам пред 15-членния Съвет за сигурност.

Той добави, че Организация на обединените нации и останалите организации, които обезпечават филантропична помощ за Газа, са изправени пред " непреодолими спънки, с цел да доставят минимални количества храна " в анклава. Става въпрос за затваряне на гранични пунктове, ограничавания на придвижването и връзката, тежки процедури за инспекция, безредици, развалени пътища и невзривени муниции.

Вашингтон прикани своя съдружник Израел да остави граничните пунктове към Газа отворени за доставките на филантропична помощ и да улесни отварянето на още пунктове, сподели пред Съвета за сигурност заместник- представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд. " Израел би трябвало да направи повече ", акцентира той.

Световната стратегия по прехраната " е подготвена бързо да разшири и усили мащаба на интервенциите си, в случай че има съглашение за преустановяване на огъня ", съобщи пред Съвета за сигурност заместник-изпълнителният шеф на Световната продоволствена стратегия Карл Скау.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР