Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент Владимир

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред руския президент Владимир
Коментари Харесай

Израел предупреди: Вземаме мерки срещу военното присъствие на Иран в Сирия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал пред съветския президент Владимир Путин и държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, че еврейската страна ще взема ограничения против военното наличие на Иран в цяла Сирия. Това заяви самият министър-председател на седмичното съвещание на кабинета, съобщи ТАСС.

"В края на седмицата разговарях с президента на Русия Владимир Путин и с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео - сподели Нетаняху. - Повторих нашите съществени правила: първо, Иран би трябвало да се изтегли от цялата територия на Сирия; второ, ние ще вземаме ограничения и към този момент подхващаме дейности против напъните за определяне на военно наличие на Иран и негови спътници край границата и надълбоко в Сирия. "

"Ще действаме срещу тези старания в която и да е точка на Сирия ", добави министър председателят, представен от своята канцелария.

В петък Кремъл заяви, че Путин и Нетаняху са разискали по телефона обстановката в Сирия в подтекста на общите старания за гарантиране на сигурността по сирийско-израелската граница.



Двете страни са изразили "готовност за усилване на координацията по сирийското направление, в това число с оглед противопоставяне против интернационалния тероризъм ", и са договорили контакти на разнообразни равнища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР