Израелският премиер Бенямин Нетаняху e разговарял с президента на САЩ

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху e разговарял с президента на САЩ
Коментари Харесай

Байдън към Нетаняху: САЩ няма да участват в атаки срещу Иран

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху e разговарял с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да обсъдят офанзивата с дронове и ракети на Иран от нощес. 

" Израел би трябвало да счита довечера за победа, тъй като съгласно сегашната оценка на Съединени американски щати офанзивите на Иран са били значително несполучливи и са посочили превъзходството на Израел във военните качества ", е била позицията на Байдън, заяви почитан чиновник на администрацията пред CNN.

Президентът Байдън е декларирал ясно, че Съединени американски щати няма да вземат участие в нахлуване против Иран.

Оценката на американски управляващи е, че съвсем всички безпилотни самолети и ракети, в това число над 100 балистични, изстреляни от Иран, са били свалена. Нито една крилата ракета не е достигнала задачата си.

Междувременно стана ясно, че президентът на Съединени американски щати ще се срещне с водачите на Г-7 в неделя, с цел да " координира обединен дипломатически отговор на наглото нахлуване на Иран ", се споделя в изказване, публикувано от Белия дом.

" Моят екип ще се ангажира с сътрудниците си от целия район. И ще поддържаме тясна връзка с водачите на Израел ", се споделя в изказването на Байдън. " И макар че през днешния ден не сме очевидци на набези против нашите сили или уреди, ще останем бдителни към всички закани и няма да се поколебаем да предприемем всички нужни дейности за отбрана ".

" Американските отбранителни средства се реалокираха в района по-рано тази седмица и " помогнаха на Израел да смъкна съвсем всички идващи безпилотни самолети и ракети ", се споделя в изказването.

В изискванията на най-голямото усилване на районно напрежение от началото на войната сред Израел и " Хамас " преди шест месеца, Байдън дава обещание, че американската поддръжка за отбраната на Израел против офанзивите на Иран и неговите проксита е " желязна ". Това бе първият път, в който Иран нанесе директна военна офанзива против Израел, рискувайки да провокира по-широк районен спор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР