Израелският премиер Бенямин Нетаняху е постигнал споразумение със съперника си

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е постигнал споразумение със съперника си
Коментари Харесай

Нетаняху и Ганц със споразумение, управляват ротационно

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е постигнал съглашение със противника си Бени Ганц за образуване на държавно управление за единството, с което най-сетне ще се прекъсне политическата рецесия в страната.

Припомняме, че към този момент година страната е в задънена улица и провежда 3 пъти парламентарни избори заради липса на съгласие за коалиция сред партиите.

Нито една страна не завоюва задоволително огромно болшинство за сформиране на държавно управление.

В изказване, дясната партия " Ликуд " на Нетаняху и центристко-либералната партия на Ганц " Синьо и бяло " обявиха, че са се споразумели за съглашение за единение.

Нетаняху и Ганц ще заемат ротационния пост на премиера. Нетаняху ще заема първо мястото за министър председател в продължение на 18 месеца, преди Ганц да поеме " кормилото " за още 18 месеца.

Двамата партийни водачи започнаха договаряния за образуване на държавното управление предишния месец, като този ход беше общопризнат от мнозина от поддръжниците на Ганц като изменничество.

Както е известно, Нетаняху бе упрекнат в корупция и би трябвало да бъде съден.

По време на предизборната акция Ганц даде обещание да се бори с корупцията, само че след разразяването на рецесията с ковид съобщи, че тя го е принудила да се откаже от обещанието и да води договаряния с дългогодишния министър председател на Израел.

Припомняме, че това се случва и на фона на митинги против ръководството, този път поради строгите ограничения против ковид.

Премиерът Бенямин Нетаняху загатна за облекчение на рестрикциите, за компаниите от компютърната, IT и електронната промишленост, която е водеща в страната.

Правителството въпреки всичко означи, че хората с хронични болести и възрастните ще би трябвало да съблюдават строги ограничения за сигурност.

Все отново маските остават наложителни, само че спортни действия навън към този момент могат да бъдат упражнявани от до двама души, само че единствено на разстояние до 500 метра от вкъщи. До 10 души могат да се молят дружно навън, само че би трябвало да съблюдават отдалеченост от най-малко 2 метра. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР