Израелският премиер Бенямин Нетаняху е издал нареждане израелските въоръжени сили

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е издал нареждане израелските въоръжени сили
Коментари Харесай

Нетаняху е издал нареждане израелската армия да продължи с пълна сила действията си в Ливан

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е издал разпореждане израелските въоръжени сили да продължат " с цялостна мощ " дейностите в Ливан и не е дал отговор на апела на интернационалната общественост за триседмично помирение, съобщи БНР. Прекратяването на огъня за да се предотврати разширение на конфлитка в Близкия изток с дипломатически средства беше препоръчано от Франция и Съединените щати, които са и главен снабдител на оръжие за Израел.

От канцеларията на Нетаняху прецизират, че той не е дал отговор на предлагането и че с изключение на по отношение на Ливан, израелските сили ще продължат дейностите си и в Ивицата Газа.

Относно ударите в Ливан израелският външен министър Израел Кац беше безапелационен, че страната му ще продължи борбата против " терористичната организация " Хизбула " до момента в който реализира победа и обезпечи безпрепятственото завръщане на жителите в Северен Израел по домовете им.

При нови удари израелските сили са поразили мост на граничен пункт сред Сирия и Ливан, който съгласно Тел Авив се употребява за доставка на оръжия за Хизбула.

90 000 ливанци, по данни на Организация на обединените нации, са разселени единствено от началото на тази седмица поради израелските удари в южната част на страната. Голяма част от тях са намерили заслон в столицата Бейрут.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР