Израелският парламент прие тази сутрин серия от закони, които улесняват

...
Израелският парламент прие тази сутрин серия от закони, които улесняват
Коментари Харесай

Израелският парламент прие закони, улесняващи сформирането на новото правителство


Израелският парламент одобри тази заран серия от закони, които улесняват сформирането на новото държавно управление, което се чака да бъде показано в четвъртък от водача на " Ликуд " Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, съобщи Франс прес.

Нетаняху, който дружно със съдружниците си победи на парламентарните избори на 1 ноември, разгласи предходната седмица, че е в положение да образува ново държавно управление.

Въпреки това имаше подозрения по въпроса дали Арие Дери, водач на съюзна на Нетаняху ортодоксална групировка, може да стане министър поради обстоятелството, че се е признал за отговорен пред правораздаването по обвиняване в данъчна машинация.

Тази заран обаче депутатите одобриха законодателство, по силата на което човек, който е приет за отговорен за осъществяването на закононарушение, само че не е наказан на затвор, може да става министър, написа Българска телеграфна агенция.

Освен това израелските депутати одобриха закон, който разрешава на двама души да бъдат назначавани за ръководители на едно и също министерство - по този метод водачът на крайнодясната Религиозна ционистка партия Бецалел Смотрич ще може да стане министър, отговарящ за гражданската администрация на окупирания Западен бряг, в границите на министерството на защитата.

Парламентът одобри също по този начин и законодателство, според което се уголемяват пълномощията на министъра на националната сигурност - пост, който се чака да бъде ангажиран от водача на крайнодясната групировка " Оцма йехудит " Итамар Бен Гвир.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР