Израелският министър-председател Нафтали Бенет подкрепи препоръката на експертите от министерството

...
Израелският министър-председател Нафтали Бенет подкрепи препоръката на експертите от министерството
Коментари Харесай

В Израел ще започне да се поставя четвърта доза ваксина срещу коронавирус

Израелският министър-председател Нафтали Бенет поддържа рекомендацията на специалистите от министерството на опазването на здравето за въвеждане на четвърта доза ваксина против ковид за хора на възраст над 60 години и за здравни служащи, заяви началникът на израелския кабинет. По същия метод се потегли и към третата доза, така наречен бустерна, която в началото беше единствено за хората над 60 г, а след това се разпростря върху всички, написа БГНЕС.

" Във вторник вечерта министър-председателят Нафтали Бенет приветства решението на експертния комитет на израелското министерство на опазването на здравето като мярка за противопоставяне на пандемията да стартира използването на четвърта доза ваксина против коронавирус на хора на възраст над 60 години и на медицинския личен състав в Израел ", се споделя в изказването.
Израел: Половината държавни чиновници ще работят отдалечено от 26 декември
В Израел 50% от чиновниците в публичния и държавния бранш ще преминат на отдалечена работа от 26 декември, реши през днешния ден правителствот...
Прочети повече
Израел беше една от първите страни, ваксинирали жителите си при започване на тази година, а през лятото пръв в света реализира и акция за слагане на подсилваща доза. Въпреки ранното начало на имунизацията спрямо останалата част от света, в Израел изцяло имунизирани (с три сложени дози или с още неизтекъл шестмесечен интервал от втората ваксинация) са 59 % от 9,4-милионното население. По данни на здравното министерство 32 % от жителите на страната въобще не са имунизирани.

През ноември в Израел завърши четвърта епидемиологична вълна, само че неотдавна броят на инфектираните стартира още веднъж да пораства поради разновидността Омикрон. До момента са доказани към 200 случая на този вид, а за още няколкостотин има догатки.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР