Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви отново, че първо трябва да

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви отново, че първо трябва да
Коментари Харесай

Нетаняху повтори, че примирие в Газа е невъзможно, докато не бъдат освободени заложниците

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи още веднъж, че първо би трябвало да бъдат освободени заложниците в Газа, преди да мисли за каквото и да било помирение, съобщи ДПА.

" Бих желал да разсея всички погрешни клюки, които чуваме от всевъзможни направления и още веднъж да изясня нещо: няма да има прекъсване на огъня, до момента в който не бъдат освободени заложниците ", сподели той от щаба на Централното командване на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ). Въпреки това не стана ясно дали има поради неотложно освобождение на заложниците, предава Българска телеграфна агенция.

В медиите се появиха няколко непотвърдени известия за договаряния за филантропично помирение в подмяна на стартирането на до 15 от похитените, държани в линията Газа. Осама Хамдан, почитан функционер на палестинското придвижване " Хамас ", съобщи пред ДПА, че сега се водят " съществени договаряния ".

Но имало опасения, че Израел не откликва на напъните на преговорящите.

Говорителят на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че сега има " филантропични паузи " в боевете, само че не и прекъсване на огъня.

" Не бива да позволяваме коментаторите да ни заблуждават. Няма помирение, няма помирение. Сражаваме се с " Хамас ", няма помирение. "

На 7 октомври " Хамас " извърши безсистемно нахлуване в Южен Израел, при което бяха убити над 1400 души, а най-малко 239 бяха отвлечени в Газа. Израел отговори с масирани въздушни удари и сухопътна интервенция. Броят на палестинците, починали от началото на войната, е 10 569, съгласно ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа.

Числата, които порастват всеки ден, не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник.

Междувременно се следи голямо нарастване в броя на палестинците, бягащи от яростните боеве в линията Газа.

Десетки хиляди от тях избягаха от зоните на сраженията в обсадените северни елементи на палестинския анклав, откакто през вчерашния ден Израел отвори краткотраен кулоар за евакуация.

По оценки на израелското министерство на защитата от него са се възползвали към 50 000 палестинци, които се причисляват към 900 000, които избягаха на юг през последните седмици.

Службата на Организация на обединените нации за филантропично подкрепяне на палестинските бежанци в Близкия изток не можа да даде точни данни, само че удостовери, че броят на бягащите от зоните на бойните дейности непрекъснато нараства през последните три дни.

Израелските сухопътни интервенции навлязоха още по-дълбоко в град Газа - най-големия и най-гъсто обитаем град в палестинската територия - което провокира ново бягство от север.

В линията Газа живеят над 2,2 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР