Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че остава решен да извърши

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че остава решен да извърши
Коментари Харесай

Нетаняху: Ще има сухопътна инвазия в Рафат

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че остава решен да извърши сухопътна инвазия в град Рафах, където се намират доста разселени палестинци, макар опасенията, изразени от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
Прочетете още
Той показа пред законодателите в Израел, че е декларирал " пределно ясно " на президента на Съединени американски щати, че са решени да завършат елиминирането на тези батальони в Рафах и няма различен метод да създадат това, с изключение на като влязат на терен.

След диалога на двамата водачи в понеделник съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан съобщи, че Съединени американски щати считат, че щурмуването на Рафах би било " неточност " и че Израел може да реализира военните си цели с други средства.

В мненията си Нетаняху съобщи, че ще изчака да чуе оферти от Съединени американски щати " от почитание към президента Байдън " за методите за отбрана на цивилното население в Рафах, преди да подреди интервенцията. Въпреки това не вижда опция на сухопътната атака, в случай че Израел желае да извърши задачата си да унищожи " Хамас ". " Водим спор с американците за нуждата да влезем в Рафах, а не за нуждата да унищожаваме " Хамас ", сподели Нетаняху.

Израелски публични лица настояват, че Рафах, ситуиран на египетската граница, е последната огромна цитадела на " Хамас " в Газа. Около 1,5 милиона палестинци - повече от половината от популацията на Газа - са намерили леговище в Рафах, откакто са избягали от сраженията в други елементи на територията. Белият дом съобщи, че няма да поддържа интервенцията, в случай че израелците не показват благонадежден проект за гарантиране на сигурността на палестинските цивилни жители.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР