Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху проведе днес дългоочакваната си среща с

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху проведе днес дългоочакваната си среща с
Коментари Харесай

Байдън се срещна с Нетаняху в Ню Йорк - знак на недоволство на САЩ от израелското правителство

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху организира през днешния ден дълго чаканата си среща с американския президент Джо Байдън - първата, откогато Нетаняху пое поста отпред на дясното твърдолинейно държавно управление на Израел в края на предходната година, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че през годините Нетаняху е бил постоянно посетител на Белия дом, а израелските водачи нормално са били канени в границите на няколко седмици след началото на мандата си.

Дългото закъснение при организирането на срещата с Байдън и решението на Белия дом да я направи в коридорите на тазгодишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, а не във Вашингтон, бяха необятно интерпретирани като знак за недоволството на Съединени американски щати от новото държавно управление на Нетаняху, отбелязва АП.

След края на срещата обаче Белият дом заяви, че Байдън е поканил Нетаняху да посети Вашингтон преди края на тази година, съобщи Ройтерс.

В същото време той още веднъж е изразил своето безпокойствие по отношение на фундаменталните промени в демократичната система на Израел, написа още в изказването.

Байдън откри срещата, като съобщи, че връзките на Съединени американски щати с Израел са " непоклатими ". Но той сподели също по този начин, че ще обсъдят " отстояването на демократичните полезности, които са в основата на нашето партньорство, в това число контрола и салдото ".

" Ще приказваме по някои сложни въпроси ", сподели американският президент.

Във встъпителните си думи Нетаняху на собствен ред акцентира общите цели на двете страни.

" Под управлението ви като президент можем да реализираме исторически мир сред Израел и Саудитска Арабия ", сподели той на Байдън.

Нетаняху добави, че ще отстоява демократичните полезности макар препоръчаните от него промени в израелската правосъдна система.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР