Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изключи възможността за прекратяване на огъня

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изключи възможността за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Нетаняху: Продължаваме войната докрай

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изключи опцията за преустановяване на огъня в линията Газа преди елиминирането на Хамас, заяви Франс прес.
 
Агенцията показва, че палестинското ислямистко придвижване желае Израел първо да приключи военните дейности, преди то на собствен ред да освободи още от заложниците, които взе при офанзивата си против еврейската страна на 7 октомври, написа. 

" Продължаваме войната до дъно. Тя няма да спре, до момента в който придвижването Хамас не бъде отстранено, до успеха. Тези, които считат, че ще спрем, нямат връзка с действителността ", безапелационен бе израелският водач във видео изказване, оповестено от неговата канцелария.

Нетаняху означи това на фона на засилващите се апели за прекратяване на огъня за облекчение на обстановката на цивилните палестинци в линията Газа. 

По-рано през днешния ден Хамас заяви, че неговият най-високопоставен водач Исмаил Хания е дошъл в Кайро за диалози по отношение на спора. 

Преговорите за филантропична пауза и освобождение на заложници са " доста съществени ", разяснява през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс. 

Той изрази удовлетворение, че филантропична помощ от Йордания е пристигнала в линията Газа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР