Израелският министър на комуникациите обвини четирима журналисти на свободна практика,

...
Израелският министър на комуникациите обвини четирима журналисти на свободна практика,
Коментари Харесай

Израелски служители обвиняват репортери от Газа, че са знаели за атаката на Хамас

Израелският министър на връзките упрекна четирима публицисти на свободна процедура, основани в Газа, които са работили със западни медии, че са знаели, че Хамас ще извърши нападат Израел.

Шломо Кархи сподели пред Reuters, AP, CNN и New York Times, че „ човеци във вашата организация... са знаели преди този момент за тези ужасяващи дейности “.

Ройтерс, AP, CNN и New York Times отхвърлиха каквито и да било предходни знания.

Такива „ неподкрепени обвинявания “ заплашиха работещите на свободна процедура, добави NYT.

Хамас предприе опустошителни и невиждани офанзиви против Южен Израел на 7 октомври, като умъртви повече от 1400 израелски цивилни и бойци, и похищение на повече от 240.

Изображенията, записани от фотографите, включват пламнал израелски танк, палестинци, пробиващи ограда в кибуца Кфар Аза и подиуми от самото нахлуване.

Г-н Кархи сподели, че нападението е осъществено, до момента в който фотографите са участвали, „ документирайки тези ужаси, на процедура ставайки участници в това ужасяващо събитие “.

Следва съмнение, направено от произраелския уеб страница Honest Reporting, че наличието на фотографите може да е било „ част от проекта “.

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел, от този момент сподели, че фоторепортерите би трябвало да бъдат третирани като терористи, в случай че се потвърди, че са знаели авансово за офанзивите от 7 октомври.

Г-н Ганц, някогашен министър на защитата и водач на опозицията, който се причисли към държавното управление след офанзивите, сподели: „ Журналисти, за които се откри, че са знаели за клането, и [които] към момента са избрали да стоят като безделни наблюдаващи до момента в който децата са били избити, не са по-различни от терористите и би трябвало да бъдат третирани като такива “, сподели той в X, прочут преди като Twitter. Партията Ликуд, Дани Данон, сподели, че публицистите ще бъдат добавени към лист с хора, белязани за ликвидиране поради присъединяване им в офанзивите. Израелските медии оповестиха за образуването на отряд, отдаден на следенето и убиването на членове на отряд командоси във военното крило на Хамас.

Ройтерс, AP, CNN и New York Times излезе с изказвания, в които се споделя, че не е имало предварителни ангажименти с никой от публицистите за даване на фотоси.

" Няма чиновници на AP на границата по време на офанзивите, нито някой от чиновниците на AP е минал границата когато и да е “, се споделя в изказването на организацията.

" Когато одобряваме фотоси на свободна процедура, подхващаме огромни стъпки, с цел да проверим достоверността на изображенията и че те демонстрират това, което се допуска. "

Агенцията сподели, че към този момент не работи с един от публицистите, Хасан Еслая, който беше показан на по-ранна фотография с водача на Хамас Газа Яхя Синвар. CNN също сподели, че ще прекрати връзките си с Eslaiah.

Мрежата добави, че не е имала предварителна информация за офанзивите.

Ню Йорк Таймс в това време разказа обвиняванията като " погрешни и възмутителни "..

" Безразсъдно е да се вършат сходни изказвания, излагайки на риск нашите публицисти на място в Израел и Газа “, се споделя в изказване.

" Таймс обширно отразява офанзивите от 7 октомври и войната с почтеност, безпристрастност и трайно схващане на сложността на спора. " p>

Той също отбрани различен от публицистите, Юсеф Масуд, за който сподели, че не е работил с вестника в този ден, само че „ по-късно е приключил значима работа за нас “.

Ройтерс отхвърли да е знаел авансово за офанзивата или да е „ вкарал публицисти в Хамас “ на 7 октомври.

Комитетът за отбрана на публицистите (CPJ) споделя, че минимум 39 публицисти и медийни служащи са били убити от началото на войната, в това число 34 палестинци, четирима израелци и един ливанец.

" Журналистите в Газа са изправени пред изключително високи опасности, до момента в който се пробват да отразяват спора в лицето на израелска наземна офанзива против град Газа, опустошителни израелски въздушни удари, нарушени връзки и обширни спирания на електрозахранването, " се споделя в него.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР