Израелският крайнодесен министър на вътрешните работи , Итамар Бен-Гвир, критикува

...
Израелският крайнодесен министър на вътрешните работи , Итамар Бен-Гвир, критикува
Коментари Харесай

Критикуват Нетаняху и полицейските сили за безредиците в Западния Бряг

Израелският крайнодесен министър на вътрешните работи, Итамар Бен-Гвир , подлага на критика полицейските сили за " групово наказване " на еврейските заселници в подтекста на сектантското принуждение в Западния бряг.

Заселниците бяха осъдени от интернационалната общественост след вълнения в, последвали след убийството на четирима израелци от Хамас.

Преговорите, с посредничеството на САЩ , за определяне на палестинска страна на Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа, се провалиха през 2014 година Мнозинството страни считат, че израелските селища в региона, които са построени върху земя, завзета от Израел през 1967 година, са противозаконни. Израел оспорва това мнение.

Шефовете на израелските военни , полицейски и служби за вътрешна сигурност оповестиха, че дейностите на заселниците съставляват " националистически тероризъм " и че ще се борят против него. Тази терминология е довела до напрежение в границите на крайнодесния кабинет на премиера Бенямин Нетаняху , където отхвърлят сравненията сред еврейски и палестински бойци.

Бен-Гвир сподели на началника на полицията, че " той се опълчва на всяко нарушаване на закона ", само че не може да одобри " групово наказване " на заселниците, се споделя в изказване от партията на министъра.

Военните са задържали боец, обвинен в " насилствена борба " в село Ум Сафа, откакто видеозапис разкрива двама мъже, насочили пушки към палестинец, който крещи на арабски. Чуват се изстрели.

Премиерът Нетаняху пробва да успокои загрижеността на Запада по отношение на своите ултранационалистически сътрудници, като декларира, че той ще ръководи политиката. Въпреки това дейностите му във връзка със строителството на заселби са причина за проблеми със Съединени американски щати.

Нетаняху преди този момент осъди безредиците на Западния бряг . Когато бе запитан дали се съгласява с определението " тероризъм ", употребявано от ръководителите на службите за сигурност, кабинетът му препрати към предходното изказване и отхвърли да даде спомагателен коментар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР