Израелският град Ашкелон е на около 10 километра от северната

...
Израелският град Ашкелон е на около 10 километра от северната
Коментари Харесай

10 секунди за спасение: Живот под обстрел в Ашкелон

И зраелският град Ашкелон е на към 10 километра от северната граница на Газа. Градът има население от към 150 000 души, само че израелски чиновници споделят, че 30% от тях са се преместили поради ракетен обстрел от Газа.  

Това споделя Калим Афзал пред журналиста, стихотворец и публицист Рахман Бунайри. 

В Ашкелон, Израел, гледката на националната противоракетна система Iron Dome, която засича ракети, идващи от Газа, се трансформира в нещо всекидневно, показва Афзал пред Voice of America (VOA). 

Поради близостта си до северната част на Газа, жителите на Ашкелон би трябвало да се укрият  в леговище, в границите на 10 секунди, откакто чуят звука на сирена, изяснява Бунайри. 

" Трябва да се укриваме в бомбоубежищата съвсем всеки ден ", споделя Аон Олцмайн, гражданин на Ашкелон. 

Местните управляващи споделят, че към една трета от популацията е напуснало Ашкелон заради непрекъснатата опасност от ракети, идващи от Газа, показва журналистът. 

Много поданици на региона показват, че са прекарвали поредност от дни в бомбоубежищата след офанзивите на бойци на " Хамас ", които убиха повече от 1200 души на 7 октомври в израелски селища край границата с Газа. " Хамас " също по този начин отвлече към 240 заложници от Израел в линията. 

Тук е безшумно, няма доста хора по улиците или локалните пътища, а Дина, локална жителка, споделя, че учебните заведения са затворени от 7 октомври. 

Пристанищният град нормално е процъфтяващо туристическо място. Но в този момент множеството магазини или са затворени, или нямат клиенти, оповестява още VOA. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР