Израелските войски планират да изравнят със земята“ град Газа и

...
Израелските войски планират да изравнят със земята“ град Газа и
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Израел планира да изравни със земята град Газа с бомби JDAM

Израелските войски възнамеряват да „ изравнят със земята “ град Газа и регионите на север от него в интервенция с присъединяване на военновъздушните сили и потреблението на американски управляеми бомби. Това мнение изрази в своя блог Substack журналистът и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Херш, базирайки се на свои източници, съобщи ТАСС.

" След като гладуващото цивилно население бъде насила да напусне, оперативните проекти на Израел изискват военновъздушните сили да унищожат останалите структури в и на север от Газа. Град Газа ще престане да съществува ", показва журналистът. - Тогава Израел ще стартира да хвърля американски бомби с тегло 5 хиляди фунта (2,2 тона - бел. ТАСС), известни още като " бомби за разтрошаване на бункери " с JDAM (с комплект за точно ориентиране - бел. ТАСС), върху изравнените със земята територии ".

Както отбелязва Хърш, усъвършенствана версия на американските управляеми бомби, считат израелските военни, ще може да проникне на дълбочина от 30-50 м, преди да избухне, което ще унищожи подземните индустриални мощности на ракети и други оръжия на радикалното придвижване Хамас. От своя страна, представител на придвижването в диалог с публицист изрази убеденост, че американските авиобомби няма да могат да поразят цели на Хамас, защото те се намират на дълбочина към 60 м подземен.

Освен това, показва Хърш, съгласно проектите на израелската войска незабавно след бомбардировките пехотата ще бъде ситуирана за „ осъществяване на интервенции по почистване “, а точно за „ търсене и ликвидиране “ на бойци на Хамас, които са съумели да оцелеят след въздушните удари. Според източника на журналиста масираната бомбардировка на Газа може да стартира още в неделя или понеделник, а времето на офанзивата зависи от темповете на евакуация на популацията от града.

Израел разчита на Катар и Египет да финансират палатков лагер за повече от милион палестински бежанци на границата на линията Газа, твърди още Хърш. „ В кратковременен проект, както ми сподели израелски източник, Израел се пробва да убеди Катар (…) да се причисли към Египет във финансирането на палатков град за милион или повече бежанци “, написа Хърш.

" Едно от местата за лагера може да бъде от дълго време изоставено парче земя в северната част на Синайския полуостров покрай границата с Газа, където е било ситуирано израелско населено място, известно като Ямит, когато Израел завладява полуострова след успеха в Шестдневната война през 1967 г. Жителите на селището бяха евакуирани и регионът беше опустошен от Израел, преди Синай да бъде върнат на Египет през 1982 година Израел чака Катар и Египет да поемат решението на казуса с бежанците “, прибавя журналистът.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР