Израелските военни твърдят, че са убили НасралаХизбула все още не

...
Израелските военни твърдят, че са убили НасралаХизбула все още не
Коментари Харесай

Израел: Хасан Насрала е убит

Израелските военни настояват, че са умъртвили Насрала " Хизбула " към момента не е направила изказване, в което да обясни ориста на НасралаСмъртта му ще бъде сериозен удар за Иран и неговите съюзнициИзраел нанася нова вълна от удари по Бейрут и долината Бекаа
Лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала е погубен, настояват израелските управляващи. Това е станало по време на Към момента от шиитската формация не са удостоверили информацията.

По-рано от Израелската войска интензивно нападна цели на " Хизбула " в ливанската столицаи оповестиха, че са убити командири на групировката.

В изказването на израелските военни се споделя, че Насрала е бил премахнат при „ целеустремен удар “ по подземния щаб на групировката под жилищна постройка в Дахия - следено от „ Хизбула “ южно предградие на Бейрут.

Тел Авив по-рано съобщи, че при въздушен удар ебил погубен икомандирът на ракетното поделение на „ Хизбула “в Южен Ливан, Мохамед Али Исмаил, и неговия заместител Хюсеин Ахмад Исмаил.

Али Исмаил стои зад „ многочислени “ набези против Израел, се споделя в известието от Израел,„ в това число изстрелването на ракети към израелска територия и изстрелването на ракета земя-повърхност към централен Израел в сряда “.

 Getty Images
фотография: Хасан Насрала на фотография, държана от мюсюлманка, Getty ImagesКой е Хасан Насрала?
Лидерът на " Хизбула " е една от най-влиятелните и мистични персони в Близкия изток. Той не е виждан от години на обществено място заради страхове, че може да бъде премахнат от Израел.

Хасан Насрала поддържа тесни връзки с Иран и изиграва основната роля в превръщането на " Хизбула " в политическа и военна мощ.

Шейх Хасан Насрала е шиитски свещеник, който управлява „ Хизбулла “ от 1992 година насам. Близък е свърховнияводач на Иран аятолах Али Хаменей.

Те датират от 1981 година, когато първият висш водач на Иран, аятолах Рухола Хомейни, го назначава за собствен персонален представител в Ливан. Насрала не се е появявал обществено от години, сякаш от боязън да не бъде погубен от Израел. Въпреки това той продължава да бъде уважаван и всяка седмица изнася речи по малкия екран.

Ако гибелта на Насрала бъде доказана, това ще бъде сериозен удар освен за „ Хизбула “, само че и за нейните поддръжници в Иран. Той от дълго време е водеща фигура в подкрепяната от Техеран „ Ос на съпротивата “, която оказва помощ за проектирането на иранското въздействие в целия Близък изток.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР