Израелските военни (ЦАХАЛ) са претърсили офисите на организации, занимаващи се

...
Израелските военни (ЦАХАЛ) са претърсили офисите на организации, занимаващи се
Коментари Харесай

Израел удари финансови ядки на Хамас на Западния бряг

Израелските военни (ЦАХАЛ) са претърсили офисите на организации , занимаващи се с продан на валута и парични преводи в градовете на Западния бряг. В Израел тези организации са обвинени, че оказват финансова поддръжка на групировката " Хамас ", оповестяват западни медии, като се базират на изказване на армията.

Според военните те са съумели да открият пари, предопределени за терористите. Военните са конфискували средства на стойност десетки милиони шекели, сейфове, документи, системи за запис на данни и телефони. В акцията са взели участие служители на реда и чиновници на израелската работа за вътрешна сигурност Шин Бет.

По време на набезите израелците задържаха 21 души в Рамала, Дженин, Тулкарм и Хеброн.

Също в четвъртък в центъра на Рамала имаше конфликти сред израелски бойци и палестинци, при които един човек беше погубен, а други 14 бяха ранени.

Подобни произшествия имаше и на други места. Израелските сили за защита оповестиха, че бойците са разкрили огън, откакто са били обстрелвани с взривни устройства, коктейли " Молотов " и камъни . В Дженин се е наложило да бъде употребен боен аероплан против въоръжени палестинци, които са нападнали бойци.

От 7 октомври насам израелските сили за сигурност усилиха набезите си в Западния бряг.
 Израел се приготвя за дълга война с
Израел се приготвя за дълга война с " Хамас "

Може да продължи месеци или даже години

По данни на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида (СВКПЧ) там и в Източен Йерусалим са убити 291 палестинци, арестувани са 4785 души, а нападенията на израелски заселници против палестинци са се нараснали. Освен това Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида означи внезапно утежняване на ситуацията с правата на индивида в Западния бряг.

АП оповестява, че израелските самолети са траяли да бомбардират градове и бежански лагери в линията Газа в четвъртък вечерта и денем.

ЦАХАЛ разшири наземната си интервенция. Западните медии означават, че израелски танкове са били видяни в четвъртък покрай бежанския лагер Бурейдж в централната част на Газа.
 Израел върна 80 тела в Газа, откакто удостовери, че не са заложници
Израел върна 80 тела в Газа, откакто удостовери, че не са заложници

Телата са били предадени от Израел през граничния пункт Керем Шалом

От четвъртък сутринта в източната част на лагера се водят интензивни конфликти, като израелските бронирани машини настъпват от север и изток.

Десетки хиляди хора са избягали от Бурейдж, Нусейрат, Ал-Магази на юг или на запад, в това число от пренаселения бежански град Дейр ал-Балах край брега.

Град Хан Юнис в южната част на линията Газа също беше подложен на тежки бомбардировки в четвъртък. Израелски самолети и танкове нанесоха удари по цели наоколо до болничното заведение Ал-Амал. Въпреки това близката болница Насър - най-голямата в Хан Юнис - продължава да работи.
 Израел приготвя идната фаза на войната в Газа
Израел приготвя идната фаза на войната в Газа

В новата фаза се възнамеряват по-селективни интервенции на сухопътните войски

В четвъртък израелските системи за противовъздушна защита прехванаха ракети северно от Хайфа и Акра. Те също по този начин смъкнаха дрон, изстрелян от Ливан в израелското въздушно пространство. Освен това ЦАХАЛ заяви, че е нанесъл удари по ливанска територия тук-там, откъдето са били изстреляни ракети към Израел.

По последни данни на Министерството на здравеопазването в следената от Хамас линия Газа при интервенцията на ЦАХАЛ са починали 21 320 поданици на анклава. В тези статистически данни не се прави разлика сред цивилни жители и членове на въоръжени групировки .
 Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа
Нетаняху: Израел има 3 условия за мир в Газа

Унищожаването на " Хамас ", демилитаризацията и дерадикализацията на анклава

Сухопътната интервенция на ЦАХАЛ продължава от 20 октомври , като от този ден насам са убити 169 бойци. Общият брой на починалите военнослужещи от 7 октомври насам е 501.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР