Израелските военни съобщиха, че организация от Сирия е изстреляла дрон,

...
Израелските военни съобщиха, че организация от Сирия е изстреляла дрон,
Коментари Харесай

Израел удари Сирия, след като дрон атакува град

Израелските военни оповестиха, че организация от Сирия е изстреляла дрон, който удари в четвъртък учебно заведение в южния израелски град Ейлат и че в отговор израелската войска е нанесла удар по групировката, съобщи Ройтерс.

Военните не показват коя организация в Сирия е изстреляла безпилотния аероплан към Ейлат, на Червено море, почти на 400 км от най-близката точка на сирийска територия.

Но в изказването се споделя, че държавното управление на Сирия носи отговорност " за всяка терористична активност, която се прави от територията на страната. " Няма данни за потърпевши при случая с дрона, който е нанесъл леки вреди.

Станалото с дрона се прибавя към поредицата от набези, ориентирани против Израел от района, след злокобната офанзива на " Хамас " против Израел и избухналите по-късно боеве в линията Газа.

Свързаното с Иран йеменско придвижване на хусите неведнъж е предприемало офанзиви с ракети и дронове против Израел от 7 октомври насам, като всички те са били свалени или са аварирали, написа Дарик.

В четвъртък хусите, които ръководят обширни територии в Йемен, в това число столицата Сана, обявиха, че са изстреляли балистични ракети по разнообразни израелски цели, в това число по това, което представител на групировката разказа като военни цели в Ейлат.

Израелските военни обявиха, че тяхната система за противовъздушна защита " Ароу-3 " е прихванала ракета, изстреляна към израелска територия покрай Червено море и че системата за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " е прехванала " подозрителна цел " в южната част на пустинята Негев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР