Израелските военни съобщава, че са свалили приближаваща „въздушна цел“ извън

...
Израелските военни съобщава, че са свалили приближаваща „въздушна цел“ извън
Коментари Харесай

Израел твърди, че е свалил „въздушна цел“ близо до град Ейлат до Червено море

Израелските военни оповестява, че са свалили приближаваща „ въздушна цел “ отвън израелското въздушно пространство, покрай град Ейлат до Червено море, до момента в който районното напрежение нараства на фона на войната Израел-Газа, предава Ал-Джазеера.

Инцидентът във вторник провокира сирени за въздушна паника в известния туристически курорт и накара жителите да бягат, търсейки леговище.

След в началото предизвестие за допустимо „ навлизане на противников аероплан “, военните споделиха в изказване, че техните „ системи са идентифициралиу въздушна цел, приближаваща израелска територия.

„ Нямаше опасност или риск за цивилните “, добавха от израелската войска.

Изявлението не удостоверява произхода на хипотетичния безпилотен аероплан, само че локалните медии допускат, че той може да е пристигнал от северен Йемен, който се ръководи от хусите, група, подкрепяна от Иран.

„ Това е мотив за безпокойствие за Израел, защото той към този момент е замесен в спор с подкрепяната от Иран Хизбула на своя северен фронт “, сподели Сара Хайрат от Ал Джазира в репортаж от окупирания Източен Ерусалим.

На 27 октомври дронове провокираха детонации в египетските градове Таба и Нувейба в Червено море покрай границата с Израел. Министерството на външните работи на Израел сподели, че подкрепяните от Иран хуси са изстреляли дронове и ракети „ с желанието да навредят на Израел “.

Инцидентите пристигнаха два дни откакто Хамас, групата, ръководеща Ивицата Газа, съобщи, че е изстреляла ракета към Ейлат. Израелските военни оповестиха, че ракетата е паднала в намерено поле.

Също предходната седмица американската войска заяви, че боен транспортен съд на флота в северната част на Червено море е прихванал снаряди, изстреляни от хусите евентуално към Израел.

Регионалното напрежение се увеличи, откакто Хамас предприе изненадващо нахлуване в Израел на 7 октомври. Оттогава Хизбула взе участие във все по-тежък продан на трансграничен огън с Израел. Иран отхвърля да има каквато и да е роля в офанзивата на Хамас.

Междувременно Израел през последните дни разшири своите въздушни и наземни офанзиви против Ивицата Газа, която е под безмилостни бомбардировки повече от три седмици.

Длъжностни лица в Газа споделят, че повече от 8000 палестинци са били убити при въздушните офанзиви на Израел, до момента в който в Израел броят на жертвите е надхвърлил 1400, съгласно израелските управляващи.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР