Израелските военни са направили рейд в блок, жилищна сграда, в

...
Израелските военни са направили рейд в блок, жилищна сграда, в
Коментари Харесай

Израелски рейд към щабквартира на Хамас в Хан Юнис

Израелските военни са създали рейд в блок, жилищна постройка, в град Хан Юнис , южната част на линията Газа . Целта е била постройка, в която се е намирала щабквартирата на пълководец на " Хамас ", заяви пресслужбата на армията на Израел.

Операцита е била целенасочена, за многоетажна постройка в Хан Юнис, като въпросната квартира се употребява да ръководство, съгласуваност на интервенции на екстремистката организация и там са открити оръжия, муниции и военна техника , се показва в прессъобщението на израелската войска. Освен това са открити противотанкови ракети в домове на терористи.

Също по този начин по време на интервенции в региона на Хан Юнис бойците са умъртвили терорист, който се е придвижвал към тях, извършена е интервенция и с дрон, който е блъснал и умъртвил двама терористи, както е отстранен и снайперист на групата " Ислямски джихад " .
 Израел продължава натиска върху южните градове в Газа
Израел продължава натиска върху южните градове в Газа

Здравни чиновници споделят, че 18 са починали при въздушни удари

Припомняме, че в края на четвъртия месец от интервенцията на Израел в Ивицата Газа , израелската войска се насочи и към южните елементи на анклава, където първоначално се изтеглиха жителите от Севера . Хан Юнис е точно град от южните елементи и е претъпкан с цивилни палестинци. Израел обаче счита, че измежду тях има и доста бойци на " Хамас " , в това число и виновни за нападението от 7 октомври, което сложи началото на войната сред Израел и терористичната организация. Израел продължава и да търси близо 130 заложници , които се намират пети месец в ръцете на " Хамас ".

В последните дни доста интернационалните участници,, показаха опасенията си от поръчките за прекачване на фокуса на израелската войска от север на юг, което би нараснало неимоверно доста цивилните жертви и ще ускори е без това тежката филантропична обстановка на палестинците.
 Болниците в палестинския Хан Юнис са пред разрушение
Болниците в палестинския Хан Юнис са пред разрушение

Интензивните борби сред Израел и " Хамас " продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР