Израелските военни разширяват операцията си в ивицата Газа, съобщава информационната

...
Израелските военни разширяват операцията си в ивицата Газа, съобщава информационната
Коментари Харесай

Израел разширява военната си операция. Танкове се насочват към болница в Газа

Израелските военни уголемяват интервенцията си в линията Газа, оповестява осведомителната организация " Франс прес ". Те са предизвестили жителите на най-големия бежански лагер в Газа - Джабалия, и покрайнините да се изтеглят.

Служител на ръководеното от " Хамас " здравно министерство, твърди, че повече от 80 души са били убити при удари по Джабалия в събота. Без да загатва ударите, израелската войска съобщи, че се преглежда " случай " в тъкмо този регион.

Междувременно " Ройтерс " оповестява, че израелски танкове са обкръжили индонезийска болница в северната част на Газа. И тази иформация се базира на казаното от здравни чиновници в региона, които показват, че има десетки ранени при обстрел на лечебното заведение. Управляваното от " Хамас " министерство твърди, че 700 пациенти дружно с личния състав са били обстрелвани от израелските сили. Информацията обаче не може да бъде без значение тествана към този миг.

Подобно на всички други здравни заведения в северната част на Газа, индонезийската болница, основана през 2016 година с финансиране от индонезийски организации, значително е прекратила активността си, само че към момента приема пациенти, личен състав и разселени поданици.

Израел твърди, че силите ѝ в Газа правят офанзиви единствено против " терористична инфраструктура " и упреква Хамас, че употребява цивилни съоражения за щитове, в това число лечебни заведения.

По-рано страната популяризира фрагменти, които съгласно тях демонстрират " 55-метров тунел, бездънен 10 м ", употребен от терористи, под друга болница - Ал Шифа. Тя съобщи, че фрагментите " ясно потвърждават, че голям брой здания в болничния комплекс се употребяват от Хамас като прикритие за терористични действия ", само че " Хамас " и медицинският личен състав там отхвърлят тези изказвания.

Израел е наредил цялостна евакуация на северната част в Газа, само че хиляди цивилни към момента са там, като доста от тях търсят заслон в лечебните заведения. Горивото и медикаментите са на привършване в целия анклав, който е под шестседмична блокада.

Свидетели оповестяват и за тежки сражения сред въоръжени лица на " Хамас " и израелските сили, които се пробват да навлязат в бежанския лагер Джабалия.

Въпреки продължаващите сражения американски и израелски публични представители оповестиха, че са все по-близо до съглашение с посредничеството на Катар за освобождение на част от заложниците, държани в Газа, както и за краткотрайно преустановяване на сраженията за да се доставят помощи на потърпевшите цивилни.

Близо 240 заложници бяха взети по време на смъртоносите офанзиви от бойци на " Хамас " в Израел на 7 октомври. Точно това предизвика дейностите на изралеските сили да нахлуят в дребната палестинска територия и да се опитат да унищожат терористичната формация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР