Израелските военни обявиха за военна зона части от северната граница

...
Израелските военни обявиха за военна зона части от северната граница
Коментари Харесай

Израелската армия влезе в Ливан

Израелските военни оповестиха за военна зона елементи от северната граница на Израел с Ливан и започнаха сухопътна интервенция в прилежащата страна.



„ Районите на Метула, Мисгав Ам и Кфар Гилади в Северен Израел са оповестени за затворена военна зона. Влизането в тази зона е неразрешено “, се споделя в изказване на военните.

Междувременно Израел е уведомил Съединени американски щати, че има намерение да организира " лимитирани " сухопътни интервенции край границата с Ливан, заяви Държавният департамент, представен от Агенция Франс Прес.



" Те ни осведомиха за редица интервенции. На този стадий ни споделиха, че това са лимитирани интервенции, ориентирани към инфраструктурата на " Хизбула " наоколо до границата, само че продължаваме да приказваме за това “, съобщи представителят на Държавния департамент Матю Милър.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се е противопоставил на израелското навлизане в Ливан.

Ливански източници оповестяват, че повече от 100 израелски военни машини - танкове, бронетранспортьори и камиони са видени край границата с Ливан.

Водят се сражения. Ливанските войски са се отдръпнали на 5 километра от границата. Има издадена заповед за евакуация на пограничните селища в Ливан и даже на южните покрайнини на Бейрут.

Израелската войска също предизвести жителите на три квартала в Бейрут, да се изтеглят, съобщи Агенция Франс Прес.

" Намирате се наоколо до цели и уреди, принадлежащи на терористичната формация " Хизбула ", и затова ще действаме със мощ против тях. За вашата сигурност и тази на членовете на вашите фамилии би трябвало неотложно да се изтеглите от постройките и да се отдалечите на най-малко 500 метра от тях ", заяви представителят на израелската войска Авичай Адрае във видеоклип, оповестен в обществените мрежи.

Междувременно от " Хизбула ", чиито въоръжени сили работят изцяло без значение от ливанската войска, оповестиха, че са подготвени да се изправят против израелските сухопътни войски.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР