Израелските военни нареждат евакуацията на част от претъпкана зона в

...
Израелските военни нареждат евакуацията на част от претъпкана зона в
Коментари Харесай

Последната война между Израел и Хамас: Израелските военни нареждат евакуация на част от хуманитарната зона в Газа

Израелските военни подреждат евакуацията на част от препълнена зона в Ивицата Газа, която е определила като филантропична зона, до момента в който опазването на здравето Министерството в Газа споделя, че над 39 000 палестинци са били убити в деветмесечната война.

Военните обявиха в понеделник, че възнамеряват интервенция против бойци на Хамас, които са се внедрили в региона и са го употребявали, с цел да изстрелят ракети към Израел. Районът включва източната част на филантропичната зона Муваси в южната част на Газа.

По-рано този месец Израел сподели, че съгласно него минимум един милион палестинци в този момент са в филантропичната зона, която обгръща към 14 километра (8,6 мили) по Средиземно море. Голяма част от региона е цялостен с палаткови лагери, които нямат санитарни условия и медицински уреди и имат стеснен достъп до помощ.

Съобщенията бяха направени по време на деликатни договаряния за преустановяване на огъня. Египет, Катар и Съединените щати тласкат Израел и Хамас към поетапно съглашение, което да спре бо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР