Израелските военни нанесоха смъртоносни удари срещу цели на Палестинския ислямски ...

Израелските военни нанесоха смъртоносни удари срещу цели на Палестинския ислямски

Най-малко 9-ма палестинци убити при израелска атака срещу Газа

Израелските военни нанесоха смъртоносни удари против цели на Палестинския ислямски джихад в Газа, заяви Си Ен Ен.

От Палестинския ислямски джихад оповестиха в особено изказване, че един от техните висши водачи - Тайсир Ал Джабари , е бил погубен при израелския удар.

Той е бил пълководец на бригадата " Кудс ", въоръженото крило на Ислямски джихад и член на нейния Военен съвет.

От Палестинското министерство на опазването на здравето оповестяват, че минимум деветима души са починали, като измежду тях има и 5-годишно момиче . Други 55 души са ранени .
 Газа още веднъж изстреля ракети по Израел
Газа още веднъж изстреля ракети по Израел

Няма данни за жертви и вреди

От израелската войска оповестиха, че военната интервенция, наречена " Зазоряване ", е била ориентирана против Ислямския джихад - организация, считана за по-малката от двете съществени въоръжени групировки в Газа. В регионите към града е оповестена " специфична обстановка ", защото се чака ракетен обстрел или други ответни офанзиви от страна на палестинците, показва представител на израелската войска.

От Палестинския ислямски джихад се заканиха да отговорят на смъртоносната офанзива. " Всички средства, с които разполага палестинската опозиция, без значение дали в Газа или отвън нея, са в бойна подготвеност да бъдат приведени в деяние " - уточни неговият представител Дауд Шехаб в ефира на " Ал Джазира ".

" Ще отговорим с цялата си мощ. Няма да кажем по какъв начин, само че е неизбежно " - безапелационен бе Шехаб.

Хамас, групировката, която управлява Газа, осъди израелските дейности.

" Израелският зложелател, който стартира ескалацията против Газа, извърши ново закононарушение . Той би трябвало да си заплати цената и да понесе цялостна отговорност за това " - разгласи представителят на Хамас - Фаузи Бархум.

Днешните удари последваха залавянето на върховен пълководец на Ислямския джихад, Басам ал-Саади . Той бе задържан от израелската войска по време на нахлуване в понеделник вечерта в окупирания град Дженин на Западния бряг.

Тогава, по време на интервенцията, израелските политици простреляха смъртоносно 17-годишен палестинец , обвързван с Ислямския джихад.

Саади беше обвинен в тероризъм и по тази причина бе търсен. От бригадата " Кудс ", въоръженото крило на Ислямския джихад, обявиха, че активизират всички свои бойни единици в палестинските територии.

През последните месеци се следят м в и към Дженин в отговор на палестински набези. Според палестинското министерство на опазването на здравето от началото на годината са убити тридесет палестинци .

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg