Израелските военни днес заявиха, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена

...
Израелските военни днес заявиха, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена
Коментари Харесай

Израел заявява, че хуманитарна помощ ще бъде предоставена в южната част на Газа

Израелските военни през днешния ден обявиха, че филантропична помощ ще бъде предоставена на палестинците, които бягат от град Газа на юг, само че не даде детайлности за това дали и по какъв начин тази помощ ще бъде доставена в анклава, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 507
Израел приканва цивилните да се придвижат на юг, с цел да са в сигурност, защото нанася удари по северните и централните региони на линията Газа като част от контраофанзивата против " Хамас ", която може да прерасне в сухопътна интервенция.

В ново предизвестие за евакуация, оповестено онлайн, израелската войска прикани жителите на град Газа да изоставен, като обявиха, че е налице " филантропична зона " с налична помощ в Ал Маваси, на 28 км надолу по крайбрежието.

" Ал-Маваси е мястото, където ще бъде предоставена интернационална филантропична помощ при нужда ", се споделя в известието.

Запитан от Ройтерс дали помощта е била позволена в Газа - и в случай че да, къде и по кое време, израелски боен представител отговори, че няма неотложен отговор.

Израел наложи блокада на Газа след шокиращата трансгранична офанзива от страна на " Хамас " на 7 октомври, напомня Ройтерс. Няколко страни изпратиха помощи за Египет, който също граничи с Газа, само че не е ясно по кое време тези филантропични помощи ще доближат до палестинския анклав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР