Израелските власти позволиха на страните-членки на НАТО да доставят на

...
Израелските власти позволиха на страните-членки на НАТО да доставят на
Коментари Харесай

Израел с ключово решение - позволи на членовете на НАТО да доставят на Украйна оръжия с израелски компоненти

Израелските управляващи разрешиха на страните-членки на НАТО да доставят на Украйна оръжия, които съдържат израелски съставни елементи, а също по този начин финансираха закупуването на " стратегически материали " за Украйна.
 
Министерството на защитата на Израел неотдавна смекчи своите рекомендации и се съгласи, че членовете на НАТО като Обединеното кралство могат да доставят на Украйна оръжейни системи, съдържащи израелски съставни елементи, " като електрооптични системи и системи за надзор на огъня ", заяви Haaretz. Изданието съобщи още, че под натиска на администрацията на Съединени американски щати Израел неотдавна се съгласи да финансира " стратегически материали " за милиони долари, с цел да помогне на Украйна.
 
Според трима висши европейски дипломатически чиновници американците са желали Израел да достави зенитни батареи на Украйна. Но след договаряния сред държавните управления на двете страни страните взеха решение, че Израел ще финансира стратегическите материали. В същото време Израел помолил всички страни, участващи в договорката за продажба на стратегически материали, да не го разкриват обществено, заяви УНИАН.
 
През октомври 2022 година израелският министър председател разгласи, че страната му няма да доставя оръжие на Украйна. По-късно израелският министър на защитата Бени Ганц беседва с украинския си сътрудник Олексий Резников. В резултат на телефонни диалози стана известно, че Израел ще помогне на Киев, само че няма да даде системи за противовъздушна защита. Същия ден украинският президент Володимир Зеленски прикани Израел да реши дали е с демократичния свят, или си затваря очите за съветския гнет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР