Израелските въздушни нападения убиха много палестинци в училището ал-Фахура, управлявано

...
Израелските въздушни нападения убиха много палестинци в училището ал-Фахура, управлявано
Коментари Харесай

Няма край на страданието на палестинците, без край на войната на Израел срещу Газа

Израелските въздушни набези убиха доста палестинци в учебното заведение ал-Фахура, ръководено от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), в бежанския регион Джабалия лагер и друго учебно заведение в Тал ал-Заатар, също в северната част на Газа.

Най-малко 50 души са били убити при нападението против учебното заведение ал-Фахура, заяви палестинското министерство на опазването на здравето в събота. Той сподели, че двете офанзиви са умъртвили и ранили стотици хора, като общият подобен брой на жертвите е 200.

Смята се, че няколкостотин души са се приютили и в двете учебни заведения, бягайки от непрекъснатите израелски офанзиви. Смята се, че офанзивата против ал-Фахура е осъществена в ранните часове на сутринта, до момента в който офанзивата против Тал ал-Заатар е осъществена по-късно денем.

Израелските военни споделиха на палестинците да се реалокират от северна Газа за тяхната сигурност, само че смъртоносните въздушни набези продължиха да удрят централните и южните региони на тясната крайбрежна територия.

Според данни на Организация на обединените нации, към 1,6 милиона души са били разселени в Газа за шест седмици борби. Оттогава безмилостната въздушна и наземна акция на израелската войска е умъртвила минимум 12 000 души, в това число 5 000 деца, съгласно палестински чиновници.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР