Израелските въоръжени сили заявиха, че са нанесли прецизен удар по

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че са нанесли прецизен удар по
Коментари Харесай

Силни експлозии разтърсиха Бейрут, Израел заяви, че са ударили централата на „Хизбула“

Израелските въоръжени сили обявиха, че са нанесли " акуратен удар " по централата на " Хизбула " в Бейрут, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари разгласи това в телевизионно изказване, откакто детонация в Бейрут изпрати големи облаци от оранжев и черен пушек в небето над ливанската столица.



Мощната детонация бе толкоз мощна, че изпочупи прозорци и раздруса къщи на към 30 километра северно от Бейрут. Към мястото на гърмежите се насочиха коли за спешна помощ.
Редица мощни израелски въздушни удари раздрусаха през днешния ден едно от най-гъсто обитаемоте покрайнини на Бейрут и звукът от детонациите се чуваше в цялата столица, показва АП.

Ударът бе нанесен час, откакто хиляди хора участваха на погребението на високопоставен пълководец на " Хизбула ", който бе погубен през вчерашния ден.
 Бейрут нахлуване БГНЕС
По-рано през днешния ден при израелски въздушен удар бе убито деветчленно семейство в ливанско погранично населено място, споделиха управляващите . Най-малко 25 души са починали при израелски удари тази заран, съобщи министърът на опазването на здравето на Ливан Фирас Абиад, с което броят на жертвите в Ливан тази седмица е надхвърлил 720. По думите на Абиад измежду починалите има десетки дами и деца.

Израелските въоръжени сили обявиха, че в границите на два часа са нанесли десетки удари в южната част на Ливан , в това число в градовете Сидон и Набатея . Според тях ударите са били ориентирани против ракетни установки и инфраструктура на " Хизбула ", а групировката е изстреляла залп от ракети към северния израелски град Тиберия .
 Бейрут нахлуване БГНЕС

 Бейрут нахлуване БГНЕС
Ливан се пробва да се оправи с възходящия брой жертви и с вълната от десетки хиляди хора, които напуснаха домовете си на фона на опцията за експлоадиране на пълномащабна война сред Израел и " Хизбула ", разяснява АП.

На фона на продължаващата замяна на огън сред двете страни израелският министър председател Бенямин Нетаняху се изрече пред международните водачи в Организация на обединените нации и се зарече да продължи да лимитира качествата на " Хизбула “, до момента в който Израел не реализира задачите си по границата с Ливан, като по този метод още повече помрачи очакванията за договаряне на преустановяване на огъня.



Тази седмица Израел фрапантно усили въздушните си удари в Ливан и съобщи, че е решен да постави завършек на продължаващия към този момент повече от 11 месеца обстрел от страна на " Хизбула " по територията на страната. Обхватът на интервенцията на Израел остава неразбираем, само че публични представители обявиха, че е допустимо да стартира и сухопътно навлизане за изтласкване на военната формация от границата. Израел трансферира хиляди бойци към границата си с Ливан, с цел да се приготви за такава опция.
 Бейрут нахлуване БГНЕС
Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР