Израелските удари са убили най-малко осем войници в Южна Сирия,

...
Израелските удари са убили най-малко осем войници в Южна Сирия,
Коментари Харесай

Израелските въздушни удари убиха осем войници в Южна Сирия: Държавни медии

Израелските удари са умъртвили минимум осем бойци в Южна Сирия, съгласно сирийските държавни медии, при нахлуване, което съгласно израелската войска е отговор на по-ранна ракета огън.

Постоянният продан на ракети и артилерия с ливанската въоръжена формация Хизбула, подкрепяна от Иран, и съюзнически палестински фракции през северните граници на Израел с Ливан и Сирия през последните седмици породи страхове за нов фронт във войната на Израел с Хамас в линията Газа.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Хванати сред две войни: Сирийците в Ливан се опасяват от ескалация на Израел и Хамас Сирия споделя, че Израел още веднъж е блъснал Дамаск, летищата в Алепо на фона на бомбардировките в Газа „ Това е наш дълг “: Сирийските филантропични организации се втурват към Газа завършек на списъка

Палестинските фракции в южната част на Сирия си размениха презграничен огън с Израел няколко пъти от предходната седмица.

„ Около 1:45 сутринта [22:45 GMT във вторник] израелският зложелател извърши въздушна експанзия от окупираните Голански възвишения “, споделиха сирийските държавни медии в сряда.

Атаката също по този начин рани седем бойци и аргументи материални вреди, се прибавя.

Сирийската обсерватория за правата на индивида, основан във Англия наблюдаващ с необятна мрежа от източници на място в опустошената от война страна, уточни броя на починалите бойци на 11, в това число четирима офицери.

В него се споделя, че офанзивите са „ унищожили оръжейни хранилища и радар на сирийската противовъздушна защита “ и също по този начин са ориентирани към пехотна част.

Атака от Дераа

Във вторник вечерта Сирийската обсерватория сподели, че „ бойци, лоялни на Хизбула “, които се бият паралелно с държавните сили в сирийския спор, са „ изстреляли ракети към окупираните сирийски Голани “ от южната сирийска провинция Дераа.

Израелската войска съобщи в сряда, че нейните „ изтребители са блъснали военна инфраструктура и миномети, принадлежащи на сирийската войска, в отговор на изстрелванията към Израел през вчерашния ден [вторник] “.

Жителите на сирийската провинция Дераа споделиха на организация AFP, че израелските самолети са хвърлили листовки след удара, предупреждавайки сирийската войска и палестинските фракции да не подхващат офанзиви против Израел.

„ Сирийските командири … носят цялостната отговорност за интервенциите … идващи от сирийска територия “, се споделя в листовките и се прибавя, че всяка офанзива „ против страната Израел ще бъде посрещната с стоманен пестник “.


В неделя израелските удари извадиха от работа двете съществени летища в Сирия, Дамаск и Алепо, оповестиха сирийските държавни медии.

Израел бомбардира Газа, откогато бойци на Хамас, групировката, която ръководи линията Газа, нападнаха градове в Южен Израел на 7 октомври, убивайки минимум 1400 души и отвеждайки повече от 220 пленници, съгласно израелските управляващи.

Израел отговори с отслабващи въздушни набези, убивайки до момента 5791 души, съгласно публични лица в Газа. Освен това е наложила съвсем цялостна сухопътна, морска и въздушна обсада на анклава.

По време на повече от 10 години война в Сирия Израел е подхванал стотици въздушни набези против северния си комшия, ориентирани главно против бойци на Хизбула и други подкрепяни от Иран сили, както и позиции на сирийската войска.

Израел рядко разяснява обособени удари, които нанася по Сирия, само че неведнъж е заявявал, че няма да разреши на своя безжалостен зложелател Иран, който поддържа държавното управление на президента Башар Асад, да разшири наличието си.

Израел окупира огромна част от Голанските възвишения през войната от 1967 година и по-късно ги анексира в ход, който в никакъв случай не е бил приет от Организация на обединените нации.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР