Израелските сили застреляха най-малко шестима палестинци и раниха 83 в

...
Израелските сили застреляха най-малко шестима палестинци и раниха 83 в
Коментари Харесай

„Смъртоносен капан“: Израелските сили убиха шестима търсещи помощ в град Газа

Израелските сили гръмнаха минимум шестима палестинци и раниха 83 в град Газа, до момента в който чакаха храна и филантропични доставки на кръговото кръстовище на Кувейт, зона, където се събират огромни групи хора за идващи камиони с помощ.

Атаката в четвъртък беше осъществена часове откакто минимум петима души бяха убити от израелски въздушен удар против център за систематизиране на храна в Рафа, южна Газа, ръководен от Агенцията на Организация на обединените нации за помощ и работа на палестинските бежанци в Близкия изток ( UNRWA), която е главната филантропична организация в Газа.

През последните седмици има скок в съдбовните набези от страна на израелските войски против тълпи от гладуващи цивилни, нареждащи се за помощ. В понеделник вечерта израелските сили убиха 11 души, чакащи за хранителна помощ на същото кръгово кръстовище.

В репортаж от Рафа Хани Махмуд от Ал Джазира сподели, че търсенето на помощ е станало „ в действителност рисково “ в анклава, добавяйки, че „ кувейтското кръгово кръстовище в този момент е известно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР