Израелските сили започнаха нова атака срещу най-голямата болница в Ивицата

...
Израелските сили започнаха нова атака срещу най-голямата болница в Ивицата
Коментари Харесай

Израел предприе нощна атака срещу главната болница в Газа

Израелските сили започнаха нова офанзива против най-голямата болница в Ивицата Газа, като споделиха, че бойци на Хамас са се прегрупирали там и са стреляли по тях от вътрешността на обекта.

Палестински чиновници споделиха, че десетки хиляди хора са се укривали в болница Шифа по време на офанзивата в понеделник сутринта.

Израелската войска сподели, че е умъртвила пълководец на Хамас, който е бил въоръжен и се е криел в медицинския център, и този от личните си бойци беше погубен по време на интервенцията.

За последно атакува болничното заведение през ноември, откакто съобщи, че Хамас поддържа комплициран команден център във и под оборудването.


Военните разкриха тунел, водещ до бункер, както и оръжия, които съгласно тях са открити в болничното заведение, само че доказателствата не дават отговор на по-ранните изказвания и критиците упрекнаха армията в неразумно застрашавайки живота на цивилни.

Хората, приютили се в болничното заведение, споделиха, че израелските сили, подкрепени от танкове и артилерия, са обгр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР