Израелските сили убиха най-малко 18 палестинци на втория ден от

...
Израелските сили убиха най-малко 18 палестинци на втория ден от
Коментари Харесай

Израел засилва офанзивата в Газа на фона на новите опити за прекратяване на огъня

Израелските сили убиха минимум 18 палестинци на втория ден от засилената военна атака в линията Газа във вторник, която съгласно ислямистката формация " Хамас " заплашва договарянията за преустановяване на огъня, предава " Ройтерс ".

Катарски и египетски медиатори, подкрепени от Съединените щати, тази седмица за подписване на съглашение за преустановяване на огъня, ориентирано към преустановяване на войната в Газа и освобождение на израелски заложници в Газа в подмяна на палестински пандизчии, арестувани в Израел.

Във вторник израелските танкове задълбочиха нахлуването си в някои квартали на град Газа като Шеджая, Сабра и Тел Ал-Хава, където жителите оповестиха предходния ден за едни от най-ожесточените боеве от началото на войната .

Следвайки израелските заповеди за евакуация , да изоставен домовете си в град Газа в северната част на територията и да се насочат на запад към средиземноморския бряг и на юг.

Нападението " може да върне преговорния развой назад първоначално " , водача на " Хамас " Исмаил Хания предизвести в понеделник.

Въоръжените " крила на Хамас " и " Ислямския джихад " споделиха, че са се сражавали против израелските сили в Тел Ал-Хава с противотанкови ракети и минометен огън и са нанесли жертви. Няма коментар от израелските военни по тези изказвания.

В изказване израелската войска сподели, че войските не престават интервенциите в град Газа след разследваща информация, сочеща наличието на " Хамас " и " Ислямски джихад " в региона. В него се споделя, че израелските сили са извадили от пердах десетки бойци и са намерили голям брой оръжия.

Палестинските здравни чиновници оповестиха, че при израелски въздушен удар са убити шестима души в къща в град Газа, до момента в който други девет са били убити при различен удар против две къщи в Ал-Нусейрат и Дейр Ал-Балах в централната част на Газа. Израелски въздушен удар в Тел Ал-Султан в западен Рафах в южния завършек на линията Газа умъртви трима палестинци, споделиха медици.

Войната беше провокирана на 7 октомври, когато бойци на, убивайки 1200 души и вземайки към 250 заложници, съгласно израелски данни.

Повече от 38 000 палестинци са били убити в израелската военна атака от този момент, съгласно здравни чиновници в Газа.
 Израел още веднъж удари учебно заведение в Газа
Израел още веднъж удари учебно заведение в Газа

Има убити и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР