Израелските сили ще продължат започналите през нощта операции срещу тунели

...
Израелските сили ще продължат започналите през нощта операции срещу тунели
Коментари Харесай

Израел: Снощи земята в Газа се разтресе, навлязохме в нова фаза на войната

Израелските сили ще продължат почналите през нощта интервенции против тунели и друга инфраструктура на " Хамас " в линията Газа, както и против водачи на ислямисткото придвижване, съобщи министърът на защитата Йоав Галант, представен от Ройтерс.

" Навлязохме в нова фаза на войната. Снощи земята в Газа се разтресе. Атакувахме над земята и подземен, атакувахме терористи от всевъзможен сан на всички места. Инструкциите за силите са ясни: интервенцията ще продължи до ново разпореждане " , сподели във видеообръщение Галант.

Говорителят на гражданската отбрана на Газа Махмуд Басал сподели пред Агенция Франс Прес, че " стотици здания и къщи са изцяло унищожени, а хиляди други домове са развалени ". Свидетели споделиха, че по-голямата част от бомбардировките са били съсредоточени в региона Джабалия в северната част на Газа. Ударите оставиха необятни кратери по улиците и сринаха доста здания в региона.

Междувременно израелските военни още веднъж приканиха палестинците да се изтеглят от северната част на линията Газа преди идна израелска интервенция.

Израел, който твърди, че групировката " Хамас " е разположила свои оръжия и сили измежду цивилното население, приканва жителите на Газа да се реалокират на юг за лична сигурност.

" Това е незабавна военна рекомендация. За тяхна непосредствена сигурност призоваваме всички поданици на северната част на линията Газа и град Газа краткотрайно да се реалокират на юг " , съобщи представителят на военните Даниел Хагари в обществената мрежа Х, представен от Ройтерс.

" Предстоящата интервенция на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) има за цел да обезврежда опасността от страна на " Хамас " точно и интензивно " , добави Хагари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР