Израелските сили са задържали стотици бойци на Хамас и Ислямски

...
Израелските сили са задържали стотици бойци на Хамас и Ислямски
Коментари Харесай

Израелските сили заловили стотици терористи в болница Ал-Шифа

Израелските сили са задържали стотици бойци на " Хамас " и " Ислямски джихад " при нападението в основната болница в Газа. Това разгласи представителят на армията контраадмирал Даниел Хагари, представен от " Ройтерс ".

Сред арестуваните са редица чиновници по сигурността и военни командири.

в град Газа в ранните часове в понеделник и претърсиха обширния комплекс, който съгласно военните е обвързван с мрежа от тунели, употребена като база за палестинските бойци.

Посочва се, че войските са умъртвили стотици бойци и са задържали над 500 обвинени, в това число 358 членове на ислямистките групировки " Хамас " и " Ислямски джихад " - най-големият брой от началото на войната преди близо шест месеца.

Хагари съобщи, че израелските специфични сили са употребявали " тактичност на машинация ", с цел да изненадат бойците, и са нанесли съществени провали на " Хамас " и " Ислямски джихад ".
 Израел преброи 90 премахнати терористи в болница Ал-Шифа
Израел преброи 90 премахнати терористи в болница Ал-Шифа

Други 160 са арестувани

Сред арестуваните са трима високопоставени военни командири на " Ислямски джихад " и двама чиновници на " Хамас " , виновни за интервенциите в окупирания Западен бряг, както и други чиновници от вътрешната сигурност на " Хамас ".

" Онези, които не се предадоха на нашите сили, бяха премахнати ", уточни Хагари на брифинг.

Ал-Шифа беше в палестинския анклав преди войната, а понастоящем е една от дребното лечебни заведения в северната част на територията, които работят най-малко отчасти. Освен това в нея са потърсили леговище разселени цивилни.
 Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа
Израел подреди цялостна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа

Над 140 членове на Хамас са убити на територията на болничното заведение

През ноември предходната година Израел беше подложен на гневни рецензии, откакто войските му за първи път нахлуха в болница Ал-Шифа, които съгласно тях са били употребявани като командни и контролни центрове от " Хамас ".

На собствен ред палестинската формация и медицинският личен състав отхвърлят ​​лечебното заведение да е било употребявано за военни цели или за леговище на бойци.

През последните дни представители на " Хамас " оповестиха, че, а пациенти и разселени хора и упрекнаха Израел във военни закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР