Израелските сили са атакували централата на палестинската радикална групировка Хамас

...
Израелските сили са атакували централата на палестинската радикална групировка Хамас
Коментари Харесай

Израелските сили са атакували централата на Хамас в Хан Юнис

Израелските сили са атакували централата на палестинската радикална формация Хамас в град Хан Юнис в южната част на Газа. Това заяви представителят контраадмирал Даниел Хагари.

По думите му, при сухопътна интервенция са били атакувани здания, в които е ситуирана централата на Хамас, както и команден център на разузнаването на палестинското придвижване.

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Израел подозира, че водачът на Хамас в Газа – Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

Войната ще продължи още доста месеци, макар мъчителната цена, която плащаме, сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

 
Войната е в разгара си. Водим боеве на всички фронтове. Имаме огромни триумфи, само че плащаме и мъчителна цена. За постигането на победа ще е належащо повече време. Както сподели началникът на щаба на ЦАХАЛ, войната ще продължи още доста месеци. Продължаваме да се борим, до момента в който не реализираме всички цели и най-много елиминирането на Хамас и освобождението на всички отвлечени наши сънародници.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел

Нетаняху добави, че до момента са били отстранени над 8000 терористи в линията Газа.

Той насочи и необикновена опасност за непосредствено нахлуване против Иран поради съвсем ежедневната замяна на огън по израелско-ливанската граница.

Подчерта също, че съществена негова цел била да попречи на ислямската република да се снабди с нуклеарни оръжия, тъй като това би представлявало опасност за целия свободен свят.

Граничната зона сред линията Газа и Египет би трябвало да бъде под контрола на Израел, съобщи още израелският министър-председател Бенямин Нетаняху. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР