Израелските сили откриха огън, убивайки шестима палестинци и ранявайки десетки

...
Израелските сили откриха огън, убивайки шестима палестинци и ранявайки десетки
Коментари Харесай

Израел застреля шестима палестинци на опашка за хуманитарна помощ

Израелските сили откриха огън, убивайки шестима палестинци и ранявайки десетки други, до момента в който тълпи от поданици чакаха камиони с филантропична помощ в град Газа, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на чиновници на здравното министерство в анклава.

Палестинците са бързали да получат филантропични доставки на кръгово кръстовище в северната част на града късно нощес, когато израелските сили са разкрили огън.

Израелската войска досега не е коментирала случая.

Конфликтът в Газа разсели по-голямата част от 2,3-милионното население на анклава и се стигна до безпорядък и смъртоносни произшествия при разпределянето на помощи , до момента в който обезверени и изгладнели хора се борят за храна.
 Израел оправдава с навалица гибелта на цивилни при конвоя с помощ в Газа
Израел оправдава с навалица гибелта на цивилни при конвоя с помощ в Газа

Израелските сили не са стреляли по палестинците

На 29 февруари палестинските здравни управляващи оповестиха, че, чакащи доставка на помощ покрай град Газа. Израел упрекна за гибелта тълпите, заобиколили камионите с филантропична помощ, и изясни, че

В Дейр ал-Балах в централната част на Газа израелска ракета удари къща, причинявайки гибелта на девет души. Жители настояват, че израелските бомбардировки са траяли през нощта в разнообразни региони в анклава, в това число в Рафах на юг, където над един милион разселени хора са потърсили леговище.

Войната стартира, откакто на 7 октомври бойци на " Хамас " нападнаха Израел, убиха 1200 души и взеха 253 заложници. Впоследствие Израел стартира атака, която аргументи гибелта на повече от 31 000 палестинци.

По данни на Министерството на здравеопазването на Газа през последните 24 часа израелските удари против линията Газа са предизвикали гибелта на 69 палестинци и са ранили 110 други.
 Кипър приготвя втори транспортен съд за Газа
Кипър приготвя втори транспортен съд за Газа

През идващите дни се чакат нови доставки за бедстващото население

На фона на продължаващата към този момент шест месеца война Организация на обединените нации предизвести, че минимум 576 000 души в Газа - една четвърт от популацията на анклава - са на ръба на глада . В резултат на това пораства интернационалният напън върху Израел за обезпечаване на по-голям достъп до анклава.

На собствен ред Израел отхвърля да попречва доставките на филантропична помощ в Газа. Той укори неуспеха на филантропичните организации за забавянето на доставките и упрекна " Хамас " в отклонение на помощта. Палестинската формация отхвърля тези изказвания и показва, че Израел употребява глада като оръжие във военната си атака.

сега плава към Газа в пилотен опит за доставка по море.

Въпреки че палестински чиновници и представители на Организация на обединените нации не считат, че доставките по море могат да са сурогат на изпращането на помощ през сухопътни пунктове.
 Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа
Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа

" Хюман Райтс Уоч " осъжда това " извънредно военно закононарушение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР