Израелските отбранителни сили взривиха сградата на парламента в град Газа,

...
Израелските отбранителни сили взривиха сградата на парламента в град Газа,
Коментари Харесай

Израелските войски взривиха сградата на парламента в град Газа, използвана от Хамас

Израелските отбранителни сили взривиха постройката на Народното събрание в град Газа, употребена от бойци на палестинската формация ХАМАС, оповестява англоезичното издание The Times of Israel.

 

Според вестник " Йедиот Ахронот " и израелския ефирен канал 12 постройката на Народното събрание на анклава е била разрушена два дни откакто е била окупирана от израелската войска.

 

Телевизионният канал също по този начин твърди, че сградата на пандиза в съседство със законодателното заседание също е била разрушена, с цел да се окаже напън върху последователите на " Хамас ".

От редакцията разясняват, че бойци на еврейската страна са били видяни за първи път в постройката преди няколко дни. Парламентът е бил високомерен от военни от 7-ма бронетанкова бригада и пехотна бригада " Голани “.

Кадри с взривяването на постройката на Народното събрание към този момент бяха публикувани в обществените мрежи.

Вече няколко седмици Израелските отбранителни сили организират сухопътна интервенция в Ивицата Газа, като към сегашния миг са оповестили надзор над северната част на анклава. Войниците на еврейската страна съумяха да поемат контрола над Газа, най-големият град в Ивицата Газа, в това число върху държавни здания.

 

Преди ден израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че военнослужещи от 7-а бронирана бригада и пехотна бригада " Голани " са завладяли няколко държавни здания на " Хамас " в град Газа. Те се намират в кварталите Шейх Иджлин и Римал.

 

Сред обектите, завзети от войските на Израел, са Народното събрание на " Хамас ", неговият държавен комплекс и полицейското ръководство.

 

Превзети са офисите на военното крило на " Хамас " В известието, представено от The Times of Israel, се споделя, че войските са завзели така наречен къща на губернатора в Газа, в която са се помещавали офисите на военното крило и полицията на " Хамас ", офисите на разследващия отдел на екстремистите и други обекти, употребявани за подготовка на нападението на 7 октомври.

 

ЦАХАЛ декларират, че са завладяли и постройката на инженерния факултет на университета в Газа, която " е служила като институт за произвеждане и създаване на оръжия ".

 

Превзет е и различен комплекс на " Хамас " с подготвителна база, команден център, стаи за разпити и арестантски килии. 

 

Освен това израелската войска разкри тунел на терористите, водещ непосредствено от болница „ Ал-Рантиси “ до къща, употребена от водачите на „ Хамас “. Тунелът е също до учебно заведение и до една от постройките на Организация на обединените нации.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР