Израелските отбранителни сили смятат, че граната е ударила танк близо

...
Израелските отбранителни сили смятат, че граната е ударила танк близо
Коментари Харесай

По един убит на час: Израел отчете черен ден за армията

Израелските отбранителни сили считат, че граната е блъснала танк покрай две здания, в които военните са се намирали, оповестява основният представител Даниел Хагари. Ударът е провокирал мощна детонация, породена евентуално от мини, които израелските сили сами са сложили, с цел да разрушат постройките. Подробностите към случая към момента се проверяват, пишат от BBC.

Инцидентът е станал в понеделник в централната част на Газа, покрай кибуца Кисуфим от израелската страна на границата, към 16:00 ч. локално време. Говорителят на армията уточни, че бойците, всички от които са резервисти, са взели участие в интервенция, с цел да се разреши на жителите на Южен Израел да се завърнат безвредно по домовете си, откакто десетки хиляди бяха евакуирани след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

 

Нападението в южната част на Газа се случи на фона на интервенцията на армията надълбоко в западния Хан Юнис в Газа - военните нанесоха въздушна, морска и сухопътна бомбардировка, включваща взлом на болница и арестуване на медицинския личен състав, предават от организация " Ройтерс ". Няма информация от Израел за обстановката в болничното заведение. Самият Хагари не разяснява. 

Говорителят на следеното от Хамас здравно министерство на Газа Ашраф ал Кидра съобщи пред " Ройтерс ", че минимум 50 души са били убити в неделя вечерта в Хан Юнис. Обсадата на болничното заведение пък попречва здравната помощ за ранените.

 

Продължава интернационалният напън по отношение на Израел да подсигурява отбрана на цивилното население. 

 

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби  уточни, че Тел Авив има право да се пази, само че добави, че Съединени американски щати " чака " това да се случи в сходство с интернационалното право и отбрана на почтените хора в лечебните заведения, медицинския личен състав и пациентите.

 

апелите на Съединени американски щати за излаз от спора посредством основаване на палестинска страна. Много анализатори са на мнение, че това е единственият метод за разрешаване на рецесията в района. На конференция непокорният Нетаняху даде обещание да продължи израелската атака в анклава " до цялостна победа " - унищожаването на Хамас и връщането на станалите заложници. Израелският министър председател позволи, че това може да отнеме " още доста месеци ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР