Израелските отбранителни сили са решили как да отговорят на иранската

...
Израелските отбранителни сили са решили как да отговорят на иранската
Коментари Харесай

Израел: Решили сме как ще отговорим на иранската атака, но все още не сме решили кога

Израелските отбранителни сили са решили по какъв начин да отговорят на иранската ракетна офанзива, само че не и по кое време, оповестява англоезичното издание The Jerusalem Post, като се базира на източници.

Началникът на щаба на Израелските отбранителни сили генерал-лейтенант Херци Халеви загатна, че офанзивата няма да бъде незабавна, " с цел да разреши на жителите да живеят съвсем както нормално през тази Великденска седмица “. Изданието обаче отбелязва, че това може да е част от интелигентна тактичност, предопределена да принуди Иран и неговите подставени лица да понижат бдителността си.

" Но най-малко елементарното разчитане на съответните сигнали допуска, че широкомащабна офанзива не е неизбежна през идващите дни и даже може да бъде отсрочена по-дълго “, разяснява изданието.

Възможните разновидности за офанзива включват нанасяне на удари върху ирански нуклеарни уреди, удари с дронове или балистични ракети, както и по-ограничени варианти – като очистване на избрани лица или представители на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КСИР) в чужбина. Не е изключена и композиция от горните варианти с огромна хакерска атака.

Въпреки това, отбелязва вестникът, някои сигнали демонстрират, че Военновъздушни сили на страната ще бъдат приведени в подготвеност за реализиране на извънредно значима цел.

Отбелязва се, че Израелските отбранителни сили оповестиха учения в северната част на страната за инспекция на взаимоотношението сред своите кибертехнически елементи и оперативните звена на Северното командване.

" Това акцентира, че част от отговора на Израел на Иран може да е в киберобластта. Също по този начин е допустимо офанзива от страна на еврейската страна да докара до по-нататъшна контраофанзива от страна на Техеран и неговия главен прокурист – " Хизбула “, написа JP.

 

Източик Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР